تکنیک های ترک سیگار

0
2,747
599520.jpeg alt_text
599520.jpeg caption

آیا سعی دارید سیگار را ترك کنید؟ آیا از اینکه بارها تلاش کرده اید سیگار را ترك کنید و به نتیجه نرسیده اید خسته شدید؟

شما باید اراده خود را تقویت کنید، زمان هایی که بیشترین گرایش به سیگار دارید را شناسایی کنید و به این باور برسید که بدون سیگار هم می توانید زندگی کنید. براي ترك سیگار تنها یک راه وجود ندارد و برنامه ترك هر شخص بر پایه انگیزه ها و ویژگی هاي خود آن فرد تعیین و اجرا می شود. مشاهده آمار اثرات مضر سیگار بر سلامتی بدن، انسان را به وحشت می اندازد. کشیدن سیگار هر ساله بیشتر از مجموع تلفات ایدز، الکل، مواد مخدر، تصادفات رانندگی، قتل، خودکشی و آتش سوزي انسان ها را از بین می برد.

تاثیرات سیگار بر بدن انسان

نیکوتین و مواد سمی موجود در سیگار فرایند سم زدایی در بدن را مختل می کند در نتیجه سلول هاي بدن آسیب میبیند و باعث بروز بیماري هاي مختلفی همچون سرطان، افزایش کلسترول خون، مشکلات قلبی عروقی و گردش خون، اختلالات تنفسی و افزایش خطر پوکی استخوان می شوند. بنابراین هر چه زودتر براي نجات دادن سلامتی و زندگی خود اقدام کنید.

راه های ترک سیگار

  • تصمیم قطعی خود را براي ترك بگیرید و اجازه ندهید که هیچ عذر و بهانه ایی شمارا از تصمیم خود منصرف کند.هر موفقیتی از یک ایده، یک تصمیم و اراده قوي آغاز می شود. ترك سیگار هم یک موفقیت است. نتیجه تحقیقات نشان می دهد. موفق ترین ترك کنندگان سیگار افرادي هستند که پیش از آخرین سیگار، به خوبی خود را آماده کرده اند.
  • اولین قدم در ترك هر عادتی این است که آن عادت را خوب بشناسید. هر شخص سیگاري در ساعات مشخصی از روز و یا در موقعیت هاي خاصی به سیگار پناه می برد. هشیار باشید و ببینید چه عواملی میل به سیگار را در شما بیدار می کند.
  • در مورد سیگار به خوبی فکر کنید و مضرات آن و دلایل اینکه چرا تصمیم به ترك گرفتید رو بنویسید. آیا در مورد سلامت خود نگرانید؟ آیا فکر می کنید الگوي خوبی براي فرزندانتان نیستید؟ از اینکه همیشه بوي سیگار میدهید ناراحتید؟ لیستی تهیه کنید و همیشه آن را به همراه داشته باشید. هر بار که میل به سیگار پیدا کردید به لیست تهیه شده نگاهی بیندازید و به خاطر بیاورید که چرا تصمیم به ترك گرفته بودید. سپس انگیزه هایی که باعث شده تصمیم به ترك بگیرید و منافعی که پس از ترك نصیبتان می شود را یادداشت کنید.

 

راه های ترک سیگار

  • به خانواده و دوستان خود بگویید که میخواهید سیگار را ترك کنید. این کار اراده شما را قوي می کند. هر بار که میل به سیگار پیدا کردید به یاد بیاورید آن ها می دانند شما در حال ترك هستید و نمیخواهید که شما را فرد بی اراده و شکست خورده بدانند. حتی می توانید از آن ها بخواهید که اگر شما را در حال سیگار کشیدن دیدند به شما یاد آوري کنند که تصمیمی که گرفته بودید چقدر برایتان مهم است.
  • روزي را انتخاب کنید و آن را بر روي تقویم روز ترك در نظر بگیرید. این مدت را صرف آمادگی براي ترك کنید. می توانید براي شروع فقط سیگار بعدي خود را به تعویق بیاندازید، در مرحله بعدي فقط نصف هر سیگار را بکشید، سیگار را دانه ایی بخرید نه جعبه ایی، نوبت هاي سیگار کشیدن خود را یکی در میان به فعالیت هاي دیگري مانند پیاده روي یا سرگرمی هاي مورد علاقه اختصاص دهید.
  • از محرك ها دوري کنید.از قرار گرفتن در محل ها،موقعیت ها و افرادي که باعث می شوند شما میل به سیگار پیدا کنید.
  • خودداري کنید، با افرادي که سیگاري نیستند معاشرت کنید و در محل هایی که سیگار کشیدن در آن ها ممنوع است(موزه ها، تاتر و ..)بروید، فندك و لوازم مربوط به سیگار را دور بریزید.
  • این جمله طلایی را در طول روز با خود تکرار کنید تا در مواقع لازم به راحتی به کار ببرید. (نه ممنون سیگار نمیکشم ).
  • اگر در مواقع بروز مشکلات و هنگام استرس از سیگار استفاده می کنید می توانید از تکنیک هاي ریلکسیشن و مدیتیشن در این شرایط استفاده کنید که باعث ایجاد ارامش و افزایش مقاومت و تحمل شما میشود.
  • در زمان ترك بهتر است از مصرف نوشابه هاي گازدار، ماالشعیر، قهوه، سوسیس و کالباس، غذاهاي کنسرو شده، گوشت قرمز و.. . بپرهیزید چرا که این مواد غذایی میل به مصرف سیگار را افزایش میدهند.
  • در برنامه خود تغییر به وجود آورید. به طور مثال اگر هروز صبح بعد از بیدار شدن مسواك میزنید و سپس سیگار روشن میکنید و یک فنجان چاي میل می کنید، میتوانید بعد از مسواك زدن یک آبمیوه میل کنید، مقداري پیاده روي کنید و سپس چاي بنوشید و مکان همیشگی سیگار کشیدن را تغییر دهید.
  • ورزش را در برنامه روزانه خود بگنجانید.از کارهاي ساده شروع کنید. به طور مثال به جاي استفاده از آسانسور از پلکان استفاده کنید یا در زمانی که نشسته اید بدن خود را در وضعیت انبساط و کشیدگی قرار دهید.
  • از حمایت هاي اجتماعی برخوردار شوید. زمانی که احساس تنهایی می کنید نزد یک دوست یا اعضاي خانواده بروید.به جاي اینکه از سیگار به عنوان (یک دوست تسلی بخش) کمک بگیرید، از حمایت آن ها بهره مند شوید.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصصین روانشناسی ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید