خواص درمانی دانه کتان

0
1,582
691895.jpeg alt_text
691895.jpeg caption

خواص درمانی دانه کتان

 

دانه کتان خواص بسیار زیادی دارد و به عنوان یک آنتی اکسیدان و ماده ضد سرطان کاربرد دارد. فواید ضد سرطان روغن کتان طی سالها مطالعه اثبات شده اند .براساس مطالعات انجام شده ،دانه کتان می تواند جلوی انتشار سرطان پروستات را بگیرد. همچنین رشد سلول های سرطانی را در افراد مبتلا به سرطان پروستات کاهش داده است.

 

خواص دانه کتان

 

کاهش التهاب 

روغن دانه کتان می‌تواند جلوی التهاب را بگیرد. این ماده حاوی چربی‌های غیراشباع زیادی می باشند که التهاب را کم می کند. افرادی که رژیم تاغذایی مدیترانه‌ای دارند و چربی غیر اشباع و مصرف می‌کنند مواد التهابی کمتری در خون شان وجود دارد. روغن دانه‌ی کتان هیدروژنه، حاوی چربی غیر اشباع فراوانی است و برای درمان آرتریت یا التهاب مفاصل استفاده می شود. سایر روغن ها مثل روغن زیتون، روغن انگور، روغن کانولا، روغن آووکادو و روغن گردو هم می توانند در کاهش التهاب موثر باشند.

 

کاهش بیماریهای قلبی عروقی و کاهش گرفتگی عروق قلبی و مغزی

 دانه کتان در کاهش احتمال بیماری های قلبی عروقی نیز موثر می باشد. چربی های غیراشباع موجود در دانه ی کتان میزان کلسترول بد خون را کاهش می دهند و چربی خود را افزایش می دهند به همین علت میزان فشارخون بهبود می یابد و احتمال بروز حملات قلبی و سکته مغزی کم میشود.

 

بهبودی زخم

 روغن دانه کتان حاوی مقادیر زیادی ویتامین e می‌باشد که یکی از  آنتی اکسیدان های قوی و مفید می باشد و برای پوست خواص فراوانی دارد. از جمله سرعت بخشیدن به بهبودی زخم ها. ویتامین ای همچنین یک اثر مثبت در درمان زخم های پوستی، بیماری پسوریازیس و سایر اختلالات و آسیب‌های پوست دارد. این نشان می دهد که روغن دانه‌ی کتان با توجه به این که منبع غنی از ویتامین ای میباشد در درمان زخم بسیار مفید است.

 

رشد مو 

تحقیقات نشان داده است که روغن های گیاهی می توانند به سلامت مو کمک کنند. کاربرد این روغن ها به این شکل می باشد : مرطوب نگه داشتن مو، جلوگیری  از از دست رفتن پروتئین مو و حفاظت در برابر آسیب های محیطی. موی سالم احتمال کمتری دارد که خراب شود یا  بشکند و با استفاده از روغن دانه کتان می توان به رشد بهتر مو کمک کرد. البته گفته شده شواهد علمی دقیقی برای اثبات فواید روغن دانه کتان بر رشد مو وجود ندارد.

 

خواص دانه کتان

 

عوارض استفاده از روغن کتان

 

اطلاعاتی درباره حساسیت به روغن دانه کتان وجود ندارد اما در برخی مطالعات حساسیت به این دانه گزارش شده است بر اساس مطالعاتی که بر بیماران در کلینیک های آلرژی انجام شده ۱ تا ۶ درصد از افراد یک واکنش پوستی به عصاره دانه کتان نشان داده اند.

 

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص  تغذیه ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید