عفونت های منتقله از راه جنسی

0
1,783
265942.jpeg alt_text
265942.jpeg caption

باتوجه به بالارفتن سن ازدواج و تغییر سبک زندگی داشتن رابطه جنسی محافظت نشده بین نوجوانان یکی از مشکلات امروزه جامعه می باشد. عفونت های منتقله از راه جنسی در نوجوانان و بزرگسالان جوانی که تجربه جنسی دارند بالاترین میزان عفونت ها را در این سن به خود اختصاص می‌دهند . در حقیقت عفونت های منتقله از راه جنسی به بیماری هایی گفته می شود که در اثر داشتن رابطه جنسی با فرد آلوده منتقل می شوند. برخی از عفونت های منتقله از راه جنسی بصورت سندروم های منتقله از راه جنسی همراه با مجموعه ای از علائم خاص بروز می کنند ولی متاسفانه اکثراً بدون علامت هستند و فقط با تست های آزمایشگاهی تشخیص داده می شوند و همین امر موجب انتقال سریع آن در جامعه می شود. در این مقاله به بررسی بیماری ها و عفونتهای منتقله از راه جنسی می‌پردازیم.

 

راه انتقال عفونتهای منتقله از راه جنسی 

خطر ابتلا به عفونت منتقله از راه جنسی در نوجوانی که رابطه جنسی دهانی ، واژینال یا مقعدی داشته باشد وجود دارد . 

 

ریسک فاکتورهای ابتلا به عفونتهای منتقله از راه جنسی 

همه نوجوانان خطر یکسانی برای ابتلا ندارند. عوامل جسمی، رفتاری و اجتماعی  به افزایش خطر ابتلا کمک می کند. نوجوانانی که در سنین پایین رابطه جنسی را آغاز می‌کنند ، جوانانی که در بازداشتگاه اقامت دارند، افرادی که در کلینیک‌های بیماری های منتقله از راه جنسی حضور دارند، مردان جوانی که با مردان دیگر رابطه جنسی دارند و جوانانی که مواد را به صورت تزریقی مصرف می‌کنند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به عفونتهای منتقله از راه جنسی قرار دارند. افزایش خطر ابتلا به بیماری های منتقله از راه جنسی در نوجوانان ممکن است تا اندازه‌ای به رفتارهای پرخطر مثل داشتن رابطه جنسی همزمان با چند نفر ، رابطه جنسی با چند نفر متوالی در مدت زمان محدود ، عدم استفاده مداوم و صحیح از روش مانع و افزایش حساسیت بیولوژیک به عفونت در این سن مرتبط باشد. 

 

 

 

 

عفونت های منتقله از راه جنسی

شیوع عفونت های منتقله از راه جنسی

شیوع عفونت های منتقله از راه جنسی بر اساس سن، جنسیت و نژاد و قومیت متفاوت است، با این حال در ایالت متحده آمریکا نوجوانان و بزرگسالان جوان ۱۵ تا ۲۴ ساله که نشان دهنده ۲۵ درصد جمعیت فعال جنسی هستند ، نزدیک به ۵۰ درصد موارد عفونت منتقله از راه جنسی دارند.

 

بیماری های منتقله از راه جنسی 

 

بیماری ایدز و هپاتیت ب

ایدز و هپاتیت ب به صورت یک رخداد بدون علامت و غیرمنتظره در اکثر نوجوانان آلوده بروز پیدا می‌کند. میزان بالای پوشش واکسیناسیون در کودکان و نوجوانان منجر به کاهش بروز هپاتیت ب حاد در نوجوانان متولد آمریکا شده است.

 

سندروم های زخم تناسلی

ضایعات زخمی شونده در محیطی که در معرض تماس جنسی است ، ویژگی خاص عفونت‌های است که با این سندروم ها همراه می باشند . این ضایعات بیشتر از همه روی آلت تناسلی مذکر و فرج دیده می‌شوند ، ولی بسته به فعالیت جنسی نوجوانان روی مخاط دهانی و مقعد نیز رویت می گردد . ویروس هرپس و سیفلیس شایع‌ترین ارگانیسم هایی می باشند که با سندرم های زخم تناسلی همراهند. تبخال تناسلی شایع‌ترین بیماری منتقله از راه جنسی زخمی شونده در نوجوانان و یک عفونت ویروسی مزمن و مادام‌العمر است. دو نوع ویروس هرپس منتقل شونده از راه جنسی شناسایی شدند: هرپس تیپ ۱ و هرپس تیپ ۲. اکثر موارد تبخال تناسلی راجعه به وسیله هرپس تیپ ۲ ایجاد می‌شود. اکثر افرادی که با هرپس تیپ‌ دو آلوده شدند از این موضوع بی اطلاع هستند زیرا عفونت خفیف یا نامشخص را تجربه می کنند ولی کماکان به طور متناوب ویروس را از طریق دستگاه تناسلی بیرون می‌ریزند . بنابراین اکثر عفونت های تناسلی به وسیله افراد بدون علامتی که از عفونت خود بی اطلاعند منتقل میشود . اگرچه ضایعه اولیه تبخال می باشد ولی هنگامی که بیماری از نظر بالینی تظاهر می‌کند اکثراً وزیکول خود به خود پاره شده و یک ضایعه دردناک و کم عمق به جا گذاشته. سیفلیس دلیل کمتر شایع زخم‌های تناسلی نوجوانان نسبت به بزرگسالان می باشد . در سیفلیس اولیه زخم با حاشیه مشخص و سفت با قاعده تمیز و بدون درد وجود دارد، معمولاً منفرد است و در لمس دردناک نمی‌باشد .

 

ضایعات تناسلی

ضایعاتی که در سطح اپیتلیوم پوست رشد میکنند.  ویروس hpv می تواند زگیل های تناسلی و اختلالات تناسلی سرویکالی که ممکن است منجر به سرطان شود را ایجاد کند. انواع تناسلی hpv بر اساس همراهی آنها با سرطان سرویکس دسته‌بندی می‌شوند. عفونت با انواع کم خطر  مثل نوع ۶ و ۱۱ می‌تواند باعث ایجاد تغییرات خوش خیم زگیل های تناسلی و پاپیلوماتوز راجعه تنفسی شود. انواع پرخطر می تواند باعث سرطان سرویکس ، مقعد ،فرج ، واژن و سر و گردن شود. hpv های پرخطر نوع ۱۶ و ۱۸ تقریباً در ۷۰ درصد سرطان‌های سرویکس پیدا شدند. سایر بیماریهای منتقله از راه جنسی شامل یورتریت ، اپیدیدیمیت ، سرویسیت و بیماری‌های التهابی لگن می باشد.

 

پیشگیری شیوع عفونت های منتقله از راه جنسی

مهمترین اقدام جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری های متقله از راه جنسی دادن آموزش های لازم به نوجوانان و در دسترس قرار دادن وسایل محافظ از جمله کاندوم می باشد.

 

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص زنان و زایمان ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید