علائم و درمان دیابت نوع 2

0
859
755457.jpeg alt_text
755457.jpeg caption

یکی از شایع ترین انواع دیابت که طیفی گسترده ای از افراد بزرگسال را درگیر می نماید، دیابت نوع دو می باشد. در تمامی انواع این بیماری فرد با سطح بالایی از قند خون مواجه است اما علت ایجاد دیابت نوع 2 متفاوت از نوع 1 می باشد. 

علل دیابت نوع 2

در این نوع از دیابت بدن قادر به تولید هورمون انسولین مورد نیاز می باشد اما گیرنده های این هورمون توانایی اتصال به هورمون را نداشته و پاسخ مناسبی به آن داده نمی شود. بهتر است بدانید که اندام پانکراس یا لوزالمعده این هورمون را تولید نموده و اندکی بعد از غذا خوردن که سطح قند خون بالاست به داخل خون ترشح می شود تا مازاد گلوکز در جریان خون جمع آوری گردد. برای این که این قند به مصرف سلول ها برسد باید از جریان خون به داخل سلول ها وارد گردد. اما آن چه در دیابت نوع دو مشاهده می شود بالا بودن قند خون و نبود انرژی کافی بدن می باشد. 

عوامل خطر ساز دیابت نوع 2

اگر چه فاکتورهای زمینه ای بسیاری برای ابتلای افراد به دیابت نوع دو وجود دارد اما چاقی و اضافه وزن یکی از مهم ترین علل است که باعث افزایش سطح مقاومت سلولی نسبت به انسولین می گردد. سایر ریسک فاکتورهای احتمالی برای ابتلا به دیابت نوع 2 عبارتند از:

سابقه خانوادگی ابتلا به این نوع از دیابت 

افزایش سن به ویژه در سنین بالای 45 سال

زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک

سبک زندگی بدون فعالیت بدنی

استفاده از رژیم غذایی حاوی چربی های اشباع و قندهای ساده مانند فست فودها

علائم دیابت نوع 2

از آن جایی که سلول های بدن انرژی مورد نیاز خود را دریافت نمی کنند به ناچار مجبور به بهره گیری از سایر منابع انرژی می باشند. علائم دیابت نوع 2 در ابتدا به صورت خفیف آغاز شده و می تواند رو به وخامت بگذارد. برخی از علائم آن عبارتند از:

عطش شدید

تکرر ادرار

خشکی دهان

خستگی 

گرسنگی مداوم

احساس ضعف و بی حالی

عوارض دیابت نوع 2

دیابت کنترل نشده عوارض بسیاری را می تواند با خود به همراه داشته باشد و برخی از این مشکلات سلامتی مانند عفونت های مکرر و عود شونده می تواند باعث گمانه زنی برای ابتلا به دیابت باشد و قبل از آن بیمار برای تشخیص آن اقدامی انجام نداده باشد. برخی دیگر از عوارض جدی آن شامل:

مشکلات بینایی مانند رتینوپاتی دیابتی که می تواند در موارد شدید به نابینایی بینجامد.

مشکلات کلیوی مانند نفروپاتی دیابتی که باعث آسیب نفرون های کلیه و نارسایی کلیوی می گردد.

مشکلات اعصاب حسی مانند نوروپاتی دیابتی که در صورت عدم توجه به عوارض این چنینی مبتلایان به دیابت نوع 2 تا قطع عضو نیز ممکن است تحت تاثیر آن قرار بگیرند. 

افزایش احتمال ابتلای افراد به بیماری های قلبی و عروقی مانند حمله قلبی

هیپوگلیسمی یا افت قند خون به دنبال پایین بودن سطح گلوکز سلول ها و عدم دریافت انرژی کافی رخ می دهد و با علائمی مانند لرز، تعریق، سرگیجه و در نهایت غش می تواند همراه گردد. 

تشخیص دیابت نوع 2

معمولا قدم اولیه برای تشخیص بیماری های قند خون استفاده از تست های معمولی قند خون مانند قند خون ناشتا می باشد که در صورت بالا بودن دو تست احتمال ابتلا به دو چندان می کند. برای انجام این تست فرد باید به مدت 8 ساعت ناشتایی داشته باشد.  تست هموگلوبین A1C که تست هموگلوبین گلیکوزیله نیز نامیده می شود می تواند در روند تشخیصی کمک کننده باشد. برای انجام این تست نیاز به ناشتایی نیست. 

درمان دیابت نوع 2

دیابت نوع دو می تواند به صورت یک بیماری مزمن و در برخی موارد شدید باشد بنابراین نیازمند مراقبت های بیشتری است. پزشکان در قدم اول تغییرات سبک زندگی را برای مدیریت این بیماری توصیه می کنند. در صورتی که این تغییرات به تنهایی کافی نباشند نیازمند استفاده از درمان های دارویی بدین منظور وجود خواهد داشت. برخی از داروهای مهم که می توانند به مدیریت این شرایط کمک کنند می توان به متفورمین، تیازولیدینیون ها، مهار‌کننده‌های دی‌پپتیدیل پپتیداز-۴، آگونیست‌های گیرنده‌ی پپتید-۱ شبه گلوکاگن و مهارکننده‌های سدیم-گلوکز کوترانسپورتر-۲ اشاره نمود. برخی از بیماران نیازمند کنترل سطح فشار خون و کلسترول خون خود می باشند که در این صورت ممکن است داروهای دیگری برای آنان تجویز گردد. 

 

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص غدد ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید