علل وعلائم روماتیسم قلبی

0
2,732
56833.jpeg alt_text
56833.jpeg caption

بیماری روماتیسم قلبی شرایطی است که تحت تاثیر تب روماتیسمی ایجاد می شود. تب روماتیسمی نوعی بیماری التهابی است که در آن اجزا سیستم ایمنی بدن یعنی همان آنتی بادی ها که برای مقابله با باکتری های استرپتوکوک آزاد شده اند به طور اشتباه به سلول های دریچه قلبی متصل می شوند. بیماری تب روماتیسمی علاوه بر سلول های قلبی می تواند به اندام های دیگری از بدن منند مفاصل، مغز و حتی پوست نیز تاثیر بگذارد. 

علل روماتیسم قلبی

این بیماری در دوران کودکی گسترش می یابد و علت آن نیز بدون درمان رها شدن عفونت های باکتریایی و یا همان عامل گلو درد است که می تواند در بزرگسالی به روماتیسم قلبی و آسیب های وارده به دریچه های قلبی منتهی شود. کودکان 5 تا 15 سال بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند. معمولا بعد از بهبود خود به خودی عفونت استرپتوکوکی و یا همان گلو درد چرکی کودکان دوره ای بی علامت وجود خواهد داشت که در این دوره بیماری روماتیسم قلبی گسترش می یابد. 

علائم روماتیسم قلبی

معمول ترین علامت روماتیسم قلبی ضعف و خستگی است که در نتیجه عدم گردش و پمپاژ مناسب جریان خون در بدن اتفاق می افتد. علاوه بر ضعف و خستگی ناشی از جریان خون نامناسب، تنگی نفس نیز ممکن است در این افراد مشاهده گردد. برخی دیگر از علائم که ممکن است ناشی بیماری روماتیسم قلبی باشد عبارتند از:

  • تپش های قلبی و یا ضربانات قلبی نامنظم
  • نفس نفس زدن یا تنگی نفس
  • درد هایی مبهم در ناحیه قفسه سینه
  • ورم بدنی
  • بی حالی همراه با حالت سرگیجه

شدت و میزان بروز این علائم از فردی به فرد دیگر متفاوت است. برخی از افراد ورم هایی در محل مفاصل زانو و مچ پا و یا قرمزی را گزارش داده اند. بنابراین برای تشخیص قطعی و افتراق ما بین بیماری روماتیسم قلبی و سایر بیماری های با علائم مشابه، بهتر است افراد توسط پزشک متخصص قلب و عروق مورد ارزیابی قرار بگیرند.  

تشخیص روماتیسم قلبی

 

روماتیسم قلبی

معمولا پزشکان قلب و عروق با شنیدن صدای قلبی اغلب به وجود بیماری روماتیسم قلبی در کودکان پی می برند. اگر چه روش های تشخیصی دقیق تر مانند الکتروکاردیوگرافی یا نوار قلبی برای بررسی ریتم و فعالیت های الکتریکی قلبی معمولا درخواست می گردد. البته به کمک این روش ها می توان میزان گستردگی و درگیری دریچه های قلبی را نیز تا حدودی مورد بررسی قرار داد. الکتروکاردیوگرافی داپلر یک روش تشخیصی دقیق تر برای مشاهده دریچه های قلبی می باشد. معمولا این روش های بررسی قلبی تهاجمی نبوده و نیاز به اقدامات خاص قبل از انجام ندارند. 

درمان روماتیسم قلبی

درمان های تجویزی برای روماتیسم قلبی معمولا توسط صلاحدید پزشک متخصص قلب و عروق و بررسی میزان شدن بیماری و علائم آن تجویز خواهند شد. برخی از گزینه های درمانی ممکن است شامل داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی و یا حتی آسپرین باشند. به دلیل این که احتمال بروز مجدد این بیماری وجود دارد بنابراین به عنوان یکی از روش های پیشگیری مصرف برخی دوره های آنتی بیوتیکی تجویزی مورد نیاز خواهد بود. در مواردی که آسیب دریچه های قلبی نیز وجود داشته باشد بیماران باید تحت درمان های خاصی قرار بگیرند. 

 

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص قلب و عروق ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید