عوارض مصرف ژلوفن

0
16,216
56983.jpeg alt_text
56983.jpeg caption

عوارض مصرف ژلوفن 

 

ژلوفن یکی از داروهای ضدالتهابی غیرکورتونی است که به دلیل ژله ای بودن عوارض آن کاهش پیدا کرده و جذب آن سریع تر می شود. این دارو که فرم ژله ای ایبوپروفن است به عنوان مسکن برای کاهش درد، التهاب و تب استفاده می شود. مصرف بدون نسخه ژلوفن در کشور ما بسیار رایج است و متأسفانه مردم از عوارض مصرف خودسرانه این دارو آگاه نیستند. مصرف این قرص برای برخی افراد همچون بیماران قلبی، افراد مسن و افراد الکلی بسیار خطرناک است و می تواند باعث بروز حملات قلبی، خونریزی معده و بروز زخم های گوارشی شود. در ادامه به بیان نبایدها و عوارض مصرف این دارو پرداخته شده است:

 

عوارض کوتاه مدت ژلوفن

 ژلوفن نیز مانند هر داروی دیگری می تواند سبب بروز عوارضی شود. عوارض کوتاه مدت مصرف این دارو به دو دسته خفیف و شدید قابل تقسیم است. عوارض خفیف این دارو، مانند هر داروی مسکن و ضدالتهاب دیگر، که ممکن است به مرور زمان از بین برود، شامل اسهال، استفراغ، نفخ، دردهای شکمی و مشکلات گوارشی می باشد. 

 

عوارض ژلوفن

 

 

عوارض شدید ژلوفن

عوارض شدید این دارو نادر است و شامل سردرد شدید، مشکلات پوستی، اختلال در بینایی و شنوایی، تنگی نفس، افسردگی، افزایش وزن و اختلالات ادراری می باشد. این نکته قابل ذکر است که در صورتی که در طی درمان با این دارو، با مشکلاتی از جمله: مدفوع قیری رنگ یا خون آلود، درد و فشار در قفسه سینه، تشنج، بروز لکه های قرمز کوچک روی پوست، زخم یا لکه های سفید روی لب یا داخل دهان، خون دماغ، کبودی یا خونریزی غیرمعمول، بالا آوردن خون مواجه شدید، باید سریعاً دارو را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.

 

افزایش فشار خون

 مصرف این دارو در افراد مبتلا به فشار خون، باعث بالا رفتن فشار خون می شود.

 

بیماری های گوارشی

مصرف دوز بالا و طولانی مدت این دارو می تواند باعث بروز مشکلات گوارشی همچون خونریزی معده و زخم های گوارشی شود. احتمال بروز این مشکل در افراد سیگاری، افراد بالای 65 سال، افرادی که سابقه خونریزی گوارشی داشته اند و مصرف کنندگان داروهای ضدانعقاد و آسپرین بیشتر از سایر افراد است.

 

بیماری های کبد و کلیه

 مصرف ژلوفن می تواند موجب تشدید بیماری های کبد و کلیه شود، بنابراین کسانی که دچار بیماری های کبدی، کلیوی و مشکلات قلبی هستند نباید بدون تجویز پزشک از داروهای ضدالتهابی مصرف کنند. از آنجایی که ژلوفن در کبد تجزیه می شود تا قابل جذب شود، مصرف زیاد آن باعث فشار به کبد و آسیب دیدن آن می شود. از سوی دیگر، از آنجایی که این دارو از طریق کلیه ها دفع می شود، مصرف زیاد آن می تواند موجب آسیب به کلیه ها می شود.

 

افزایش حملات قلبی

 مصرف ژلوفن در افرادی که مشکلات قلبی دارند بسیار خطرناک است و می تواند باعث بروز حملات قلبی شود.

 

افزایش علائم آسم

 مصرف زیاد ژلوفن در افراد مبتلا به آسم، می تواند باعث زیاد شدن حملات آسم می شود.

 

خواب آلودگی

مصرف این دارو سبب بی حسی، ضعف، احساس خستگی و خواب آلودگی می شود.

 

حساسیت به نور

 استفاده از ژلوفن باعث حساس شدن به نور خورشید می شود، در نتیجه اگر مدت طولانی در معرض نور خورشید قرار بگیرید احتمالاً دچار آفتاب سوختگی خواهید شد. بنابراین برای جلوگیری از این امر از ضدآفتاب و لباس های پوشیده استفاده کنید.

 

خونریزی معده 

 از آنجایی که مصرف ژلوفن در افراد سیگاری می تواند باعث بروز خونریزی معده  شود، پزشکان به این افراد توصیه می کنند که سیگار نکشند. همچنین بهتر است این دارو با شکم پر مصرف شود.

 

چه کسانی در مصرف ژلوفن باید احتیاط کنند؟

با توجه به مطالب مذکور، افراد زیر در مصرف ژلوفن باید احتیاط کنند:

آن دسته از افرادی که دچار آسم هستند نباید از ژلوفن استفاده کنند زیرا موجب تشدید حملات آسم می شود.

افرادی مبتلا به فشارخون بالا نباید این دارو را مصرف کنند، زیرا مصرف ژلوفن باعث افزایش حجم خون و بالا رفتن فشار خون می شود.

افراد مبتلا به هموفیلی یا کسانی که مشکلات انعقادی دارند.

افرادی که دچار زخم معده یا کولیت هستند.

افراد دیابتی که داروهای خاص استفاده می کنند ممکن است با مصرف ژلوفن دچار افت ناگهانی قندخون و شوک شوند، زیرا این دارو اثر داروهای ضد قند آنها را افزایش می دهد.

 

 

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص داخلی ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید