موارد مصرف و عوارض آنتی هیستامین ها

0
4,648
10385.jpeg alt_text
10385.jpeg caption

موارد مصرف و عوارض آنتی هیستامین ها

 

تقریبا میتوان گفت همه افراد در طول زندگی خود حداقل چندین مرتبه مصرف آنتی هیستامین ها را تجربه کرده اند این داروها بطور شایع و در برخی مواد حتی بدون نسخه پزشک توسط مردم مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از شایعترین کاربردهای آنتی هیستامین در بین مردم، استفاده از انها زمان سرماخوردگی و برای رفع علایمی از جمله آبریزش بینی، گرفتگی بینی و همچنین برای رفع حساسیت های فصلی و سوزش و خارش چشم است.

 

هیستامین چیست ؟

هیستامین ماده ای است که بصورت طبیعی در سلول های آلرژیک بدن از جمله ماست سل ها و بازوفیل وجود دارد. در زمان ورود آلرژن به بدن، هیستامین از سلول ها آزاد شده، روی سلول های دریافت کننده هیستامین قرار می گیرد و موجب بروز علایم آلرژی شامل عطسه، آبریزش بینی ، خارش و سوزش چشم، تظاهرات پوستی مثل کهیر و در برخی موارد واکنش های شدید مثل آنافیلاکسی می گردد.  برای رفع علایم این آلرژیک از داروهای آنتی هیستامین استفاده می گردد. داروهای آنتی هیستامین روی گیرنده های هیستامین سلول ها قرار گرفته و آنها را مسدود میکنند. در نتیجه  هیستامین آزاد شده نمیتواند روی گیرنده قرار بگیرد و علایم الرژیک فرد از بین می رود در این مقاله به بررسی موارد مصرف آنتی هیستامین ها و عوارض انها می پردازیم .

 

انواع آنتی هیستامین

آنتی هیستامین ها داروهایی هستند که به اشکال مختلف و بصورت قرص، اسپری بینی، قطره های چشمی و حتی تزریقی وجود دارند که بر اساس نوع و شدت بیماری مورد استفاده قرار می گیرند. اشکال خوراکی و قطره ها در بسیاری از موارد بدون تجویز پزشک توسط مردم مورد استفاده قرار می گیرند.

 

موارد مصرف آنتی هیستامین 

 

عوارض آنتی هیستامین ها

 

  • رنیت آلرژیک 

رنیت آلرژیک التهاب مخاط بینی محسوب می شود که علائمی از جمله آبریزش بینی، احتقان و گرفتگی بینی، خارش و سوزش چشم و عطسه ایجاد میکند. علایم میتواند فصلی و گذرا یا دائمی باشند. آنتی هیستامین های نسل جدید و قدیم هردو در رفع علایم بیمار موثر هستند ولی عوارض جانبی و خواب آلودگی ناشی از انواع قدیمی بیشتر است. در موارد گذرا از آنتی هیستامین خوراکی و گاهی اسپری کورتیکو استروئید استفاده می شود.

نکته : در مصرف آنتی هیستامین ها برای کودکان باید به سن کودک نیز توجه کرد. برخی از این داروها برای سن پایین ممنوعیت مصرف دارند و موجب بروز عوارض می شوند.

 

آلرژی چشمی با علائمی از جمله سوزش، خارش و قرمزی چشم ها همراه هست که معمولا در فصل خاصی بروز پیدا می‌کند و علائم آن با مصرف آنتی هیستامین ها بصورت خوراکی و گاهی قطره چشمی قابل کنترل است.

 

  •  رفع علائم کوریزا

یکی دیگر از موارد مصرف این داروها زمان سرماخوردگی و برای رفع علائم کوریزا می باشد.

 

عوارض جانبی آنتی هیستامین ها 

  • عوارض این داروها از شدید تا خفیف متنوع هستند. یکی از شایعترین عوارض این داروها مثل هر داروی دیگری عوارض گوارشی شامل : اسهال، استفراغ، یبوست و خشکی دهان می باشد.
  • عوارض عصبی شامل: خواب آلودگی و احساس خستگی می باشد که آنتی هیستامین های قدیمی اثر خواب آلودگی بیشتری دارند.
  • سایر عوارض شامل سردرد، افزایش اشتها، افزایش وزن، عفونت گوش میانی، فارنژیت، تب، احتباس ادراری و ضعف می باشد.

 

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص داخلی ما نوبت بگیرید.

 

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید