کولیت اولسراتیو چیست؟

0
2,035
87479.jpeg alt_text
87479.jpeg caption

کولیت اولسراتیو بیماری است که دستگاه گوارشی را تحت تاثیر قرار می دهد. البته عمده محلی که توسط این بیماری دچار زخم می گردد روده بزرگ و راست روده یا همان رکتوم می باشد. این بیماری از لحاظ ایجاد کردن زخم های گوارشی و ایجاد التهاب بسیار شبیه به بیماری کرون می باشد با این تفاوت که بیماری کرون تمامی دستگاه گوارشی و از همه مهم تر روده باریک را تحت تاثیر قرار می دهد.

علائم کولیت اولسراتیو

 کولیت اولسراتیو

بسته به این که چه میزان از روده تحت تاثیر بیماری کولیت اولسراتیو قرار گرفته باشد شدت و میزان علائم متفاوت خواهد بود. احتمال این که با گذشت زمان شدت بروز علائم بیشتر شود نیز وجود خواهد داشت. ولی به طور کلی علائم کولیت اولسراتیو عبارتند از:

• دردهای شکمی متناوب همراه با اسپاسم و گرفتگی های شکمی

• اسهال طولانی مدت به مدت 10 الی 20 روزه

• افزایش تعداد دفعات اجابت مزاج

خونریزی از مقعد

• ترشحات خون و چرک در مدفوع

اسهال خونی

• اختلالات دفع مانند احساس دفع ناقص و فوریت دفع

• از دست دادن اشتها و کاهش وزن

• تب های خفیف

• دردهای مفصلی و ضعف

• مشکلات کبدی و چشمی

چنان چه این بیماری تحت پیگیری های درمانی قرار نگیرد می تواند به سرطانی شدن روده بزرگ منجر شود. از طرفی این بیماری در کودکان می تواند باعث اختلالاتی از جمله توقف رشد گردد.

علل کولیت اولسراتیو

علت بیماری کولیت اولسراتیو به طور دقیق مشخص نشده است ولی برخی از دلایل احتمالی حاکی از برخی اختلالات ژنتیکی سیستم ایمنی می باشند که می تواند التهابات بدون دلیلی را در دستگاه گوارشی ایجاد نموده و زخم هایی را در آن به وجود بیاورند. این بیماری می تواند هر شخصی در هر سنی را مبتلا سازد ولی اکثر افرادی که مبتلا به این بیماری تشخیص داده می شوند در سنین کمتر از 30 سال می باشند. البته احتمال ابتلای افراد با سابقه خانوادگی به این بیماری بیشتر است.

تشخیص کولیت اولسراتیو

پزشک در ابتدا بعد از بررسی علائم، معمولا آزمایش هایی را برای تشخیص افتراقی کولیت اولسراتیو از بیماری های مشابه مانند کرون، دیورتیکولیت و سندرم روده تحریک پذیر درخواست خواهد نمود. از جمله این تست ها می توان به آزمایش خون برای بررسی کم خونی احتمالی، آزمایش مدفوع برای بررسی خون مخفی در مدفوع و یا وجود احتمالی انگل های روده ای و هم چنین کلونوسکوپی را برای ارزیابی دیواره روده بزرگ نام برد.

درمان کولیت اولسراتیو

بسته به میزان و شدت علائم پزشک معمولا درمان های مختلفی را ممکن است برای درمان این حالت انتخاب نماید. به عنوان مثال در علائم خفیفی مانند اسهال تنها درمان های برطرف کننده این حالت کافی خواهند بود ولی چنان چه علائم از میزان شدت بیشتری برخوردار باشند ممکن است داروهای برطرف کننده التهاب مانند داروهای استروئیدی برای کاهش پاسخ سیستم ایمنی بدن تجویز شوند. اگر چه این درمان ها می توانند تا حدود زیادی به کاهش وخامت علائم کمک می نمایند ولی با این حال گاهی اوقات مدت علائم به اندازه ای است که این درمان ها موثر واقع نشده و پزشکان برای کمک به کاهش علائم مجبور به برداشتن بخشی از روده بزرگ می گردند.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص داخلی ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید