درد کتف چپ نشانه چیست ؟

4
106,839
727881.jpeg alt_text
727881.jpeg caption

اغلب افراد علت درد گرفتن کتف چپ را نشانه ای از وجود بیماری های قلبی و یا حتی حمله قلبی عنوان می کنند و این خود باعث بروز نگرانی های دو چندان برای اشخاص می شود. اما درد پشت کتف چپ از چیست و آیا نیاز به اقدامات درمانی فوری دارد یا نه؟ در ابتدا بهتر است نگاهی دقیق تر به موقعیت قرار گیری کتف ها بیندازید تا بتوانید درد کتف چپ را به درد متمایل به سایر نواحی متمایز کنید. استخوان کتف در انتهای بالایی ستون فقرات قرار گرفته است و مثلثی شکل می باشد.

علت درد کتف چپ

برای پی بردن به علت درد پشت سمت چپ بایستی به طور دقیق به زمان بروز درد و نحوه شروع آن توجه کنید. به عنوان مثال این که آیا درد کتف چپ بعد از غذا خوردن به وجود می آید و یا درد کتف چپ با نفس کشیدن تشدید می شود یا نه، از جمله سوالاتی هستند که پزشک آن ها را مورد بررسی قرار خواهد داد.

 

مشکلات اسکلتی و عضلانی

درد کتف چپ

 

این مشکل اگر چه بخش اعظمی از علت گرفتگی پشت کتف چپ و این نوع دردها را شامل می شود با این حال آن چنان نگران کننده نخواهد بود چرا که فشار و کشش بیش از حد وارده شده به عضلات این ناحیه باعث بروز این دردها شده اند. این حالت از درد معمولا به صورت مزمن در اثر بیماری های طولانی مدت تاثیر گذار بر روی بافت استخوانی مانند فیبرومیالژیا ایجاد می شود. با این حال برخی از افراد ممکن است با یک جابجایی نامناسب، خواب رفتگی، برخی از حوادث مانند ترک خوردگی یا کشیدگی، این درد را تجربه کنند.

صدمات به سایر قسمت های بدن مانند پارگی روتاتور کاف، شکستگی ستون فقرات یا سایر آسیب هایی که باعث ضربه می شود نیز می تواند منجر به درد کتف شما شود. دلایل دیگر درد کتف چپ عبارتند از: بیماری تخریب دیسک، فتق دیسک یا بیرون زدگی دیسک در ستون فقرات و اسکولیوز.

سوزش پشت کتف چپ ممکن است به دلیل شرایطی به نام بورسیت ساب آکرومیال اتفاق بیفتد. هنگامی که یک کیسه پر از مایع با نام بورس در کتف شما ملتهب و تحریک گردد، ممکن است باعث احساس سوزش یا درد مبهم در کتف چپ شود. انتشار این درد می تواند مناطق بالای بازو را تحت تاثیر قرار دهد. اگر چه سوزش پشت کتف چپ تنها به این علت نیست و دلایل دیگری مانند پارگی روتاتور کاف می توانند در ایجاد آن دخیل باشند.

مشکلات قلبی و عروقی

به منظور بررسی ارتباط درد شانه چپ و قلب می توان گفت زمانی که فرد مبتلا به درد کتف چپ، فاکتورهای خطر بیماری های قلبی مانند سابقه قبلی حمله قلبی و یا سابقه خانوادگی برای ابتلا به بیمای های قلبی عروقی را داشته باشد، در این حالت بهتر است توسط یک پزشک متخصص قلب و عروق مورد ارزیابی های بیشتری قرار بگیرد. بیماران مبتلا به بیماری های پریکاردیت یا التهاب لایه خارجی عضله قلب و پارگی آئورت ممکن است درد کتف چپ را تجربه نمایند.

مشکلات ریوی

برخی از مشکلات ریوی مانند لخته های خونی وارد شده به ریه ها، عفونت های ریوی شدید و نوعی از سرطان ریه می توانند درد پشت کتف را ایجاد نمایند. درد کتف چپ که ممکن است به صورت سوزش شانه چپ احساس شود معمولا ناشی از عفونت ریوی به علت آبله مرغان است.

مشکلات گوارشی

شاید درد معده و پشت کتف چپ با هم مرتبط به نظر برسند ولی در واقعیت هم برخی از مشکلات گوارشی مانند سنگ کیسه صفرا، رفلاکس اسید معده، زخم معده، مشکلات کبدی، پانکراتیت یا همان التهاب پانکراس می توانند درد کتف چپ را ایجاد نمایند.

 

درمان درد کتف چپ

برای این که بتوانید بهترین اقدام درمانی را نسبت به درد کتف خود داشته باشید، بهتر است در ابتدا به یک پزشک عمومی مراجعه کنید. چنان چه مشکل شما ناشی از یک وضعیت حاد نباشد معمولا درمان های تسکینی مانند استفاده از داروهای مسکن یا حرکات ورزشی توصیه خواهد شد و در صورت وجود مشکلات پیچیده تر، شما به یک متخصص در حوزه مربوط به بیماری خود ارجاع داده خواهید شد.

 

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص داخلی ما نوبت بگیرید.

Rate this post

4 دیدگاه‌ها

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید