آیا در دوران قاعدگی نباید حمام برویم؟

0
1,025
757313.jpeg alt_text
757313.jpeg caption

 آیا در دوران قاعدگی نباید حمام برویم؟

چرخه قاعدگی ماهیانه در زنان به این صورت است که ترشح هورمون  ها باعث ضخیم شدن دیواره رحم شده و آن را برای بارداری آماده می  کنند؛ اما در صورتی که حاملگی رخ ندهد، دیواره داخلی رحم دچار ریزش شده و زنان به مدت 3 – 7 روز دچار خونریزی می  شوند، به این مدت دوره قاعدگی یا پریود گفته می شود که با درد و خستگی همراه است.

 

حمام در دوران قاعدگی

برخی می  گویند در دوره عادت ماهیانه نباید حمام رفت، زیرا این کار باعث تنبلی تخمدان و ایجاد کیست می شود. اما این موضوع به دلایلی که در ادامه بیان می شود کاملاً اشتباه است. در ابتدا باید گفت که علت این تصور به زمان  های گذشته برمی  گردد. زمانی که مردم حمام شخصی نداشتند مجبور بودند به حمام عمومی بروند، اگر زنی در دوران قاعدگی به حمام عمومی می رفت ممکن بود آب خزینه آلوده شود و سایر افراد نتوانند از آب استفاده کنند، علاوه بر این به دلیل عمومی بودن حمام، افراد زیادی به حمام می رفتند و به همین دلیل احتمال ابتلا به عفونت زیاد بود. اما امروزه وضعیت با گذشته بسیار متفاوت است و این موضوع که حمام رفتن در دوران پریودی باعث سردی رحم، کیست، نازایی، تنبلی تخمدان، عفونت و خونریزی و درد بیشتر می شود، شایعه  ای بیش نیست و از نظر علمی بی اساس است. حمام رفتن در دوران پریود حتی از زمان های دیگر بهتر است، زیرا در این دوران، به دلیل خروج خون از واژن، محیط مناسبی برای رشد میکروب  ها فراهم می  شود و باعث افزایش احتمال ابتلا به عفونت می شود، اما استحمام در این دوران به بهداشت واژن کمک کرده و از بروز عفونت جلوگیری می کند. علاوه بر این حمام کردن در این دوران باعث آرامش، رفع خستگی و تسکین درد می  شود؛ اما نباید در وان آب و یا کف حمام بنشینید، یا از دوش واژینال یا شوینده های شیمیایی و معطر استفاده کنید، زیرا در دوران قاعدگی به دلیل باز بودن دهانه رحم، احتمال ابتلا به عفونت بسیار زیاد است، بنابراین باید به صورت ایستاده و به طور مرتب در دوران قاعدگی دوش بگیرید. برخی از افراد تصور می  کنند که فقط در روزهای خاصی از دوره ی پریود می  توانند به حمام بروند، اما این  گونه نیست. به عبارت دیگر، هیچ تفاوتی نمی کند که شما در روز اول پریود، روزهای وسط و یا روز آخر به حمام بروید. از نظر علمی هم رسیدن آب به واژن خطری ندارد، اما شستشوی واژن با آب سرد، ممکن است باعث انقباض رحم و درد بیشتر شود. برخی تصور می  کنند اگر حمام بروند، خونریزی آن  ها متوقف می  شود، اما این گونه نیست. ممکن است بعضی از بانوان در زمان دوش گرفتن خونریزی داشته یا نداشته باشند، اما بعد از دوش گرفتن دوباره دچار خونریزی می شوند، ممکن است بعد از حمام، خونریزی به صورت لکه  بینی باشد و فرد دچار نگرانی شود، اما باید توجه داشت که لکه  ها غلیظ  تر از خون هستند و میزان خونریزی در طول دوره قاعدگی متفاوت است و به حمام رفتن ربطی ندارد.

 

نکات بهداشتی در دوران قاعدگی

رعایت نکات زیر در دوران قاعدگی اهمیت زیادی دارد و به سلامتی کمک می  کند:

-استحمام روزانه و شستن قسمت خارجی واژن با آب و صابون

-تحرک داشتن و انجام ورزش  های سبکی همچون پیاده  روی در این دوران باعث کاهش درد می شود

-تعویض مرتب نوار بهداشتی

-مصرف زیاد آب

-خوردن غذاهای مقوی همچون گوشت، ماهی، آجیل و غلات سبوس  دارد

-استفاده از حوله گرم یا داروهای مسکن برای تسکین درد

-شستشوی واژن با آب ولرم و خشک کردن ناحیه تناسلی با دستمال خشک و تمیز

-تغییرات هورمونی این دوران باعث بروز جوش و آکنه می  شود، بهتر است صورت را مرتب بشویید و جوش  های را دستکاری نکنید

-ناحیه تناسلی را از قسمت جلو به سمت عقب بشویید تا دچار عفونت نشوید.

 

 آیا در دوران قاعدگی نباید حمام برویم؟

 

فواید استحمام در دوران قاعدگی

بنابراین در پایان باید گفت که حمام رفتن در دوران قاعدگی نه تنها ضرر ندارد بلکه برای زنان مفید است. در ادامه به فواید استحمام در دوران قاعدگی پرداخته شده است:

-به دلیل پاکیزه شدن بدن، از رشد باکتری و قارچ در کشاله ران و واژن، و بروز عفونت جلوگیری می  کند؛

-باعث آرامش، و کاهش درد و خستگی می  شود؛

-بوی بد بدن و واژن را از بین می  برد.

 

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص زنان و زایمان ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید