37 نشانه اولیه بعنوان علائم بارداری قبل از پریود

4
42,350
118999.jpeg alt_text
118999.jpeg caption

برخی از پزشکان بر این باورند که علائم بارداری در همان هفته اول بعد از لقاح اتفاق می افتند. بنابراین دیگر نیازی نیست برای تشخیص بارداری منتظر دوران قاعدگی و از دست رفتن پریود خود باشید. با مشاهده هر یک از این علائم می توانید از یک تست بارداری خانگی استفاده کنید.

علائم بارداری قبل از پریود

علائم بارداری قبل از پریود به طور کلی در 11 دسته اصلی قرار می گیرند که هر کدام در مناطق مختلف بدن (مانند سینه، سر یا شکم) و یا احساسات متفاوتی را ایجاد می کنند. البته بایستی به این نکته توجه کنید که بسیاری از علائم حاملگی شبیه به دوران قاعدگی هستند و برای تمایز آنها به دقت زیادی نیاز است.

سینه ها

1- زخم، حساسیت و بزرگی سینه ها

یکی از علائم فوری بارداری بعد از نزدیکی می تواند درد سینه بعد از لقاح و حساسیت در پستان باشد. هورمون های بارداری می توانند سینه را متورم و حتی زخمی کنند یا ممکن است احساس سنگینی، پر بودن یا حساسیت بیشتری نسبت به لمس داشته باشند.

2- رگ های سینه

در حالت نرمال رگهای سینه مشخص نیستند اما بعد از بارداری قابل مشاهده خواهند بود که نشانه ای از افزایش خونرسانی به پستان ها است. این موارد از جمله ریزترین علائم بارداری به حساب می آیند.

3- نوک سینه حساس، تیره و کمی چسبناک

یکی از علائم لقاح موفق در روزهای اول ، تغییرات قابل توجه در نوک سینه هاست. نوک پستان ها ممکن است بیش از حد معمول دردناک، خارش دار و بیرون زده باشند. برجستگی های بسیار ریز نزدیک نوک سینه ممکن است تیره و حتی بزرگتر شوند.

شکم

4- عقب افتادن پریود و یا از دست رفتن آن

یکی از شناخته شده ترین نشانه های بارداری از دست رفتن دوره پریود است. البته بهتر است به این نکته نیز توجه داشته باشید که تمامی دوره های از دست رفته یا به تاخیر افتادن قاعدگی نشانه صد در صدی برای بارداری نخواهد بود و آن هم نیازمند انجام آزمایش بارداری است. از آنجایی که برای اغلب زنان عقب افتادن پریود و درد کمر و شکم یا دوره های نامنظم امری عادی است، بنابراین دانستن سایر علائم بارداری قبل از پریود می تواند مفید باشد.

5- احساس کسالت نسبی

احتمالا بیشتر نشانه مورد بحث حالت تهوع صبحگاهی است. در واقع از هفته دوم بارداری بدلیل تغییرات هورمونی احساس تهوع آغاز خواهد شد. البته هر زن بارداری دچار حالت تهوع صبحگاهی نشده و هر زنی که چنین احساسی دارد به تهوع واقعی دچار نمی شود. از هر 10 زن 9 نفر دچار استفراغ یا حالت تهوع بدون استفراغ می شوند و این مدت تا 12 هفته ادامه خواهد داشت. دلیل آن افزایش ناگهانی سطح هورمون ها در بدن به ویژه سطح گنادوتروپین جفتی انسانی (hCG) بوده که برای رشد جفت مورد نیاز است. البته اینحالت تنها به حالت صبحگاهی محدود نمی شود و در هر زمان از شبانه روز می تواند ایجاد شود.

6- لکه بینی یا خون روشن

خونریزی یا لکه بینی در اوایل بارداری به هیچ وجه غیرمعمول نیست. در واقع، ممکن است در حدود 20٪ از بارداری ها رخ دهد. در واقع یکی از علائم بارداری قبل از عقب افتادن پریود است و معمولاً با خونریزی لانه گزینی (هنگامی که تخمک یا جنین لقاح یافته به دیواره رحم متصل می شود) همراه است. رویان معمولاً بین 6 تا 12 روز پس از لقاح کاشته می شود. هر چند همه زنان دچار لکه بینی نخواهند شد. البته هر نوع لکه بینی و خونریزی خوش خیم نخواهد بود. بنابراین برای پیشگیری از عوارض خطرناکی مانند بارداری خارج رحمی بهتر است توسط پزشک ویزیت شوید.

7- درد شبیه به قاعدگی

این دردها یک نشانه گیج کننده هستند زیرا ممکن است دقیقاً در زمانی اتفاق بیفتند که انتظار درد منظم قاعدگی خود را دارید. این موارد اغلب با لکه بینی اتفاق می افتد که در نتیجه کاشت جنین در دیواره رحم است.

8- گرفتگی معده

به جای دردهای دوره ای قاعدگی، برخی از زنان کمی گرفتگی شکم را تجربه می کنند. این ممکن است به دلیل شروع کشیدگی رباط ها با شروع تغییر شکل رحم باشد.

9- تیر کشیدن شکم، کشیدگی و سوزن سوزن شدن

شاید احساسات مختلفی را در شکم تجربه کنید. شاید احساس کنید عضلات شکم تان از داخل دچار کشیدگی وسوزن سوزن شدن لحظه ای می شود.

10- نفخ شکم

نفخ شکم یکی از علائم بارداری است که کمتر شناخته شده است اما قطعاً ممکن است بروز کند. افزایش سطح هورمون پروژسترون می تواند باعث بروز اینحالت در مادران شود.

زیر شکم

11- تکرر ادرار

اگر چه در اوایل بارداری فشار جنین بر روی مثانه باعث تکرر ادرار نمی شود، اما خود فرآیند بارداری می تواند جریان خون به کلیه ها را تا 60 درصد افزایش دهد که این عمل باعث تولید ادرار بیشتر می شود.

12- عفونت ادراری

به طور گیج کننده تکرر ادرار می تواند نشانه ای از عفونت ادراری، مثانه و حتی تغییرات هورمونی در طی بارداری باشد. کاهش ایمنی در دوران بارداری، حتی در مراحل اولیه، می تواند باعث افزایش استعداد ابتلا به عفونت های دستگاه ادراری شود.

13- احتباس نفخ

گاهی اوقات نفخ شدید می تواند در زیر دنده ها و معده محبوس شده و درد شدیدی را حتی در اوایل بارداری ایجاد کند. تغییرات هورمونی در سه ماهه اول بارداری می تواند در فرآیند هضم طبیعی اختلال ایجاد کرده و باعث آن شود.

14- یبوست

یبوست بارداری یک عارضه جانبی ناشی از افزایش پروژسترون در بدن است که دیواره های روده را شل کرده و حرکات آن را کندتر می کند.

15- اسهال

اسهال در نتیجه تغییرات هورمونی نیست بلکه یک عارضه جانبی ناشی از کاهش ایمنی در بارداری است.

16- تغییرات در مخاط دهانه رحم

در اوایل بارداری به نظر می رسد که ترشحات رقیق تر و لغزنده تر از حد معمول هستند و به مرور با افزایش پروژسترون هم ضخیم تر می گردد. علاوه بر تغییرات در ترشحات رحم ممکن است موارد دیگری مانند بزرگ شدن واژن در بارداری رخ دهد.

17- برفک

برفک یکی دیگر از علائم بارداری است که تحت تأثیر افزایش سطح هورمون پروژسترون قرار دارد. در دوران بارداری، زنان دو برابر بیشتر از هر مرحله در زندگی خود دچار برفک می شوند. خارش، درد، سوزش در هنگام ادرار کردن و ضخیم شدن ترشحات از نشانه های آنست که باید از بارداری متمایز شود.

18- خستگی

از احساس کمی ضعف تا احساس خستگی کامل، خستگی غیرمعمول می تواند جزو علائم بارداری قبل از پریود باشد. افزایش سطح پروژسترون در طی سه ماهه اول بارداری علت آن بوده و می تواند بر روی احساس نیز تاثیر بگذارد. احساس خستگی نشانه این است که باید سرعت خود را کم کنید و آرام باشید.

19- بی خوابی

ممکن است برعکس حالت خستگی در وهله اول نتوانید بخوابید. بی خوابی های وسط شب از علائم آنست.

20- رویاهای غیر معمول

برخی از زنان باردار تجربه خواب های عجیب یا غیر معمول را عنوان می کنند.

سر

21- سردرد

سردرد مطمئناً می تواند نشانه اولیه بارداری باشد. اما دوره های سردرد نشانه بارداری در طی سه ماهه دوم و سوم تشدید می یابد.

22- احساس سرگیجه

اگر چه احساس ضعف و سرگیجه یکی از نشانه های بارز سه ماهه دوم و سوم بارداری گزارش می شود اما قطعا به عنوان علائم اولیه بارداری چندان هم ناشناخته نیست.

23- کمر درد

کمر درد یکی از نشانه های بارداری است که توسط بیشتر مادران گزارش شده حتی در ابتدای بارداری. اینحالت به دلیل نرم شدن و کشیدگی رباط های بدن ایجاد می شود که می تواند فشار زیادی را بر کمر وارد کند. علاوه بر این، یبوست که در اوایل بارداری به دلیل تأثیر هورمون های بارداری بر روی روده شایع است، می تواند باعث کمردرد شود.

24- درد لگن، پاها و بازوها

سایر نقاط بدن از درد مستثنی نیستند. باسن، پاها و حتی بازوها نیز ممکن است در اوایل بارداری در زمان های مختلف به دلیل تغییرات هورمونی درد داشته باشند.

25- گرفتگی عضلات پا

یک سوم تا نیمی از زنان باردار گرفتگی عضلات پا را گزارش داده اند که البته تا سه ماهه سوم ادامه نمی یابد.

دهان

26- طعم ترش یا فلز

اختلال حس چشایی (dysgeusia) یکی از مشکلات ناشی از تغییرات هورمونی است که مادران در سه ماهه اول بارداری از آن شکایت دارند. دیسژوزیا می تواند باعث اشتباه در درک طعم مواد غذایی شود.

27- بزاق بیش از حد

بزاق بیش از حد و خروج آن از دهان هنگام خواب شبانه مشکلی است که در پاسخ بیش از حد اعصاب کنترل کننده بزاق به تحریکات صورت می گیرد.

28- خشکی دهان

در مقابل بزاق بیش از حد خشکی دهان قرار دارد که حتی می تواند با عطش نیز همراه باشد. عطش بیش از اندازه ممکن است ناشی از مشکل دیابت بارداری باشد.

29- خونریزی لثه

پمپاژ بیشتر خون در بارداری می تواند خونریزی از لثه را افزایش دهد. سعی نکنید مسواک زدن را متوقف کنید. بهتر است با یک دندانپزشک مشورت کنید.

بینی

30- افزایش حساسیت به بوها

یکی از علائم بارداری قبل از پریود اینست که ممکن است حس بویایی شما به اندازه ای افزایش یابد که حتی برخی از بوها برایتان تازگی داشته باشند.

31- گرفتگی یا آبریزش بینی

به نظر می رسد تغییرات هورمون استروژن در بارداری می تواند تولید مخاط را افزایش دهد.

32- خون دماغ

گاهی اوقات بعنوان علائم بارداری قبل از موعد پریود خونریزی بینی اتفاق می افتد. زیرا عروق خونی در بینی هنگام بارداری منبسط شده و فشار بیشتری به عروق ظریف در مجاری بینی وارد می کنند.

هضم و اشتها

33- گرسنه نیستید

در هفته های اول بارداری اشتها ممکن است تحت تاثیر قرار بگیرد. البته بسیاری از مادران گرسنه تر از قبل می شوند. در حالی که بعضی از مادران به طور ناگهانی نمی توانند فکر غذا خوردن را تحمل کنند، برخی دیگر ممکن است احساس کنند عصبی هستند و غذا خوردن تنها چیزی است که فکرش را می کنند.

34- سوزش معده

در حالی که سوزش سر دل یک نشانه بسیار رایج در اواسط و اواخر بارداری است، با اینحال برخی از مادران در هفته های اول بارداری هم چنین مشکلات گوارشی را تجربه کرده اند.

پوست

35- لکه ها و آکنه

با توجه به تغییرات هورمونی در اوایل بارداری، جای تعجب نیست که دچار مشکلات پوستی شوید.

36- گرگرفتگی

تغییرات هورمونی و افزایش خونرسانی به پوست می تواند به معنای کمی بالا رفتن دمای طبیعی بدن باشد.

احساسات

37- حساسیت بیش از حد، بدخلقی، اشک ریختن

احساسات شما در روزهای اولیه بارداری افزایش می یابد و نتیجه آن می تواند تغییرات خلقی ناگهانی و عجیب باشد.

گاهی اوقات ممکن است بدون وجود هیچ مساله خاصی تنها احساس همیشگی خود را نداشته باشید، بنابراین نتیجه گیری قطعی را به تست بارداری بسپارید.

 

شما می توانید از طریق سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصصین زنان و زایمان ما نوبت بگیرید.

5/5 - (9 امتیاز)

4 دیدگاه‌ها

    • قرار بر این نیست که همه علائم رو همه افراد تجربه کنند. برخی از علائم ممکنه اصلا در کسی اتفاق نیوفته و در برخی هم شدت اونها متغیره.

  1. سلام وقتتون بخیر
    من ۳۸ ساله هستم معمولا سیکل قاعدگیم ۲۶ روزه ست‌. این ماه بعد ۲۹ روز هنوز پریود نشدم. حدودا از دو هفته‌ی پیش سینه هام متورم و دردناک شده که البته الان کمی دردش کم شده. چند روزه پشت دستام لکه های ریز قهوه ای ایجاد شده. احساس خستگی دارم و زمان زیادی توی رختخواب باقی میمونم و توان بلند شدن از جام رو ندارم. ولی اصلا ترشح یا لکه بینی ندارم و کاملا خشکم. بی بی چک هم زدم جوابش منفی بود. با همه ‌ی این توصیفات ممکنه باردار باشم؟

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید