علت خارش و جوش شانه و کمر چیست؟

0
52,362
493939.jpeg alt_text
493939.jpeg caption

علت جوش شانه و کمر چیست؟

شما به احتمال زیاد با آکنه آشنا هستید و یا شاید هم خودتان آن را تجربه کرده باشید. آکنه زمانی ایجاد می شود که منافذ پوست توسط سلولهای مرده پوست مسدود شوند. از طرفی دو عامل چربی پوست و باکتری بنام پروپیونیوم باکتریوم آکنه در ایجاد جوش شانه و کمر نقش دارند. تغییر سطح هورمون ها، داروهای خاص و استفاده از محصولات ایجاد کننده کومدون همه می توانند در ایجاد آکنه نقش داشته باشند.

تصور می شود که آکنه تنها در صورت ظاهر می شود، اما ممکن است در مناطق دیگر مانند شانه ها، پشت، سینه و گردن نیز ایجاد شوند.

جوش شانه و کمر

از آنجایی که تغییرات هورمونی در بلوغ اتفاق می افتد بنابراین بیشتر در نوجوانان دیده می شود اما آکنه می تواند افراد را در سنین مختلف تحت تأثیر قرار دهد. به چند دلیل ممکن است جوش شانه ایجاد شود. در حالی که خود آکنه می توانند در هر جای دیگر بدن ایجاد شوند، اما برخی از موارد می توانند جوش شانه را بدتر کنند. این موارد شامل مواردی مانند استفاده از لباس تنگ و فشار مکرر ناشی از کوله پشتی یا بند کیف هستند.

ترشحات چربی اضافه

این تصور غلط است که بهداشت نامناسب یا کثیف بودن پوست باعث ایجاد آکنه می شود. اما می تواند باعث بروز جوش های زیر پوستی شود. در دوران بلوغ غدد چربی اغلب چربی بیشتری تولید می کنند. داروهای هورمونی مانند تستوسترون باعث ایجاد جوش کمر در مردان ، برخی از داروهای پروژسترونی ایجاد کننده جوش کمر زنان و فنوتیازین همچنین باعث افزایش تولید چربی می شوند.

چربی اضافی، سلولهای مرده پوست و سایر بقایا می توانند در منافذ حبس شده و آن را مسدود کنند. اینحالت منجر به ضایعات آکنه مانند کومدون (جوش های سر سفید و جوش های سرسیاه) می شود و در صورت ایجاد التهاب، ضایعات التهابی را در آکنه مشاهده می کنیم.

آکنه مکانیکا

آکنه مکانیکا علت جوش های روی سر شانه است بطوریکه توسط نیروهای خارجی مانند گرما، فشار و اصطکاک ایجاد می شود. اگر پس از یک تمرین شدید با لباسهای تنگ یا پوشیدن کوله پشتی در یک روز گرم، متوجه آکنه روی شانه های خود شدید، احتمالاً این عامل علت آن است. آکنه مکانیکا همان آکنه ولگاریس نیست که در نتیجه هورمون ها و سایر عوامل داخلی مانند غدد چربی بیش از حد فعال، ایجاد شود.

کراتوز پیلاریس

اینحالت بیشتر با عنوان پوست مرغی شنیده می شود. برجستگی های کوچک و بی خطر قرمز که اغلب در پشت بازوها یا بالای ران ها ظاهر می شود که در نتیجه مسدود شدن سلول های پوستی مرده در فولیکول مو است. این شرایط نوعی آکنه محسوب نمی شود، اگرچه تصور می شود که استفاده از رتینوئیدهای موضعی هم کراتوز پیلاریس و هم آکنه را بهبود می بخشد.

 

انواع جوش شانه و کمر

به نظر نمی رسد همه آکنه ها یکسان باشند. به این دلیل است که در واقع انواع جوش کمر و جوش کتف وجود دارد:

• جوش های سر سفید (کومدون های باز) برجستگی های کوچکی هستند که ظاهری پوستی بر روی آنها وجود دارد. آنها حاوی تجمع کراتین (که به طور طبیعی توسط بدن تولید می شود) و چربی هستند.

 

• جوش های سر سیاه (کومدون بسته) هنگام مسدود شدن منافذ رخ می دهد. اغلب تصور می شود که رنگ تیره آنها به دلیل آلودگی در فولیکول است، اما در واقع به دلیل اکسیداسیون کراتین و ملانین است.

 

• پاپول ها برجستگی های کوچک قرمز رنگی هستند. قطر آنها کمتر از 1 سانتی متر است. پاپول ها سر واضحی ندارند.

 

• جوش ها برجستگی های قرمز رنگی هستند که با چرک یا مایعات دیگر پر شده اند.

 

• آکنه کیستیک نوعی آکنه شدید است که کیست های قرمز و اغلب دردناکی را در زیر پوست تولید می کند و علت جوش بزرگ روی کمر هستند. این جوشها علت خارش کمر و کتف نیز بحساب می آیند.

 

• فولیکولیت باکتریایی، جوشهای ایجاد شده روی فولیکول مو هستند که می توانند باعث خارش کمر و بازو شوند. فولیکولیت پیتروسپوروم در اثر نوعی قارچ ایجاد می شود که جوش های قرمز در قفسه سینه، شانه و پشت ایجاد کرده و با خارش سر شانه ها و خارش کتف و شانه همراه هستند.

 

درمان خانگی جوش شانه و کمر

روغن درخت چای

بسیاری از محصولات مراقبت از پوست حاوی روغن درخت چای هستند. یک مطالعه نشان داد که استفاده از کرم ساخته شده آلوئه ورا و روغن درخت چای نسبت به آنتی بیوتیک در کاهش شدت و میزان کلی جوش شانه و همچنین جلوگیری از ایجاد زخم موثرتر است.

کمپرس گرم

از زمان ایجاد جوش سر سفید، کمپرس گرم را روی جوش های عمیق و دردناک استفاده کنید. این به روند بهبود جوش شانه و کمر کمک می کند.

برای انجام این:

• یک پارچه تمیز را در آب گرم (نه داغ) خیس کنید.

• کمپرس را به مدت 15 دقیقه روی جوش قرار دهید.

• هر روز سه تا چهار بار این عمل را تکرار کنید تا مایع یا چرک آزاد شود.

سرکه سیب

اجزای سرکه سیب ممکن است با باکتری های ایجاد کننده آکنه مبارزه کنند اما به خاطر داشته باشید که بخاطر اسیدیتیه بالا ممکن است باعث سوزش پوست شوند. همیشه قبل از استفاده آن را با 3 قسمت آب و 1 قسمت سرکه رقیق کنید.

در صورت عدم درمان با این موارد بهتر است از درمانهای پزشکی استفاده کنید.

 

  • شما می توانید با استفاده از سامانه آنلاین طبینجا از متخصصین پوست و مو ما نوبت بگیرید.
Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید