علت شایع تاری دید ناگهانی

1
36,607
452725.jpeg alt_text
452725.jpeg caption

تاری دید بسیار شایع است. مشکلی که در مورد هر یک از بخشهای چشم شما مانند قرنیه، شبکیه یا عصب بینایی وجود دارد ، می تواند باعث تاری دید ناگهانی شود. تاری دید آرام و به تدریج معمولاً در اثر بیماریهای مزمن ایجاد می شود. تار شدن ناگهانی اغلب در اثر یک اختلال ایجاد می شود.

علت شایع تاری دید ناگهانی

چند علت شایع تاری دید ناگهانی را توضیح داده ایم:

  • شرایطی که نیاز به ارزیابی و درمان فوری دارند
  • برخی از دلایل تاری دید ناگهانی اورژانس های پزشکی است که باید در اسرع وقت درمان شود تا از آسیب دائمی و از بین رفتن بینایی جلوگیری شود.

1. کنده شدن شبکیه

این اختلال وقتی رخ می دهد که شبکیه پاره شده و عصب خود را از دست می دهد. هنگامی که این اتفاق می افتد، لکهای سیاه تاری دید مشاهده شود. بدون درمان اورژانس، بینایی در آن منطقه ممکن است برای همیشه از بین برود.

2. سکته مغزی

تاری یا بینایی از بین رفته در هر دو چشم ممکن است بر اثر سکته مغزی در بخش کنترل کنترل بینایی مغز رخ دهد. سكته مغزي كه به آسیب بینایی منجر مي شود باعث از دست رفتن ديد تنها در يك چشم مي شود. سکته مغزی معمولا همراه با علائم دیگری مانند ضعف در یک طرف بدن یا عدم توانایی صحبت کردن می باشد

3. حمله ایسکمی گذرا

حمله ایسکمیک گذرا (TIA) سکته ای است که کمتر از 24 ساعت طول می کشد. یکی از علائم آن ممکن است تاری دید در یک یا هر دو چشم باشد.

4. دژنراسیون ماکولا

مرکز شبکیه شما ماکولا نامیده می شود. هنگامی که خون و مایعات دیگر به ماکولا نشت می کنند، آن را تخریب ماکولا مرطوب می نامند. این باعث تاری و از بین رفتن بینایی در قسمت مرکزی میدان بینایی شما می شود. برخلاف تخریب ماکولا خشک، این نوع می تواند به طور ناگهانی شروع شود و به سرعت پیشرفت کند.

سایر دلایل تاری دید ناگهانی

علل تاری دید ناگهانی

5. فشار چشم

فشار چشم می تواند بعد از مشاهده و تمرکز برای مدت طولانی و بدون استراحت ایجاد شود.

اگر اینحالت به دنبال تمرکز بر روی یک دستگاه الکترونیکی مانند رایانه، مانیتور ویدئو یا تلفن ایجاد شود به آن فشار چشم دیجیتال گفته می شود. دلایل دیگر شامل خواندن و رانندگی به خصوص در شب و در هوای نامناسب است.

6. التهاب ملتحمه

 عفونت ملتحمه عفونت در قسمت بیرونی چشم شما است. این التهاب معمولاً در اثر ویروس ایجاد می شود اما توسط باکتری ها نیز می تواند ایجاد شود.

7. خراش قرنیه

قرنیه شما پوشش روشن در قسمت جلوی چشم شما است. با خراشیدن یا آسیب دیدگی، ممکن است دچار سایش قرنیه شوید. علاوه بر مه آلود دیدن چشم ، ممکن است احساس کنید که چیزی در چشم شما وجود دارد.

8. قند خون بالا

قند خون بسیار زیاد باعث تورم لنز چشم شما می شود که منجر به تاری دید می شود.

9. هایفما

خون قرمز تیره ای که در قسمت جلوی چشم شما جمع می شود، با عنوان هایفما نامیده می شود. این شرایط در اثر خونریزی پس از ضربه به چشم شما ایجاد می شود. اگر فشار داخل چشم شما را افزایش یابد، می تواند دردناک شود.

10. التهاب عنبیه

عنبیه قسمت رنگی چشم شماست. ایریت هنگامی رخ می دهد که یک واکنش خود ایمنی باعث التهاب عنبیه شود. این بیماری به خودی خود یا به عنوان بخشی از یک بیماری خود ایمنی مانند آرتریت روماتوئید یا سارکوئیدوز رخ می دهد. همچنین می تواند در اثر عفونت هایی مانند تبخال ایجاد شود و غالباً بسیار دردناک است.

11. کراتیت

کراتیت معمولاً ناشی از عفونت است. استفاده از لنز برای مدت طولانی یا استفاده مجدد از لنز کثیف خطر این عفونت را افزایش می دهد.

12. سوراخ شدن ماکولا

ماکولا مرکز شبکیه شما است که به تیزبینی شما کمک می کند. ماکولا می تواند پاره شود که باعث تاری دید یا دودی دیدن چشم می شود. معمولاً فقط روی یک چشم تأثیر می گذارد.

13. میگرن همراه با هاله

اغلب حملات میگرنی قبل از هاله است که می تواند باعث تاری دید شود. همچنین ممکن است خطوط مواج یا چراغ چشمک زن را ببینید و اختلالات حسی دیگری نیز داشته باشید. بعضی اوقات ممکن است بدون سردرد دچار هاله شوید. این هاله ها با عنوان اورای میگرنی نامیده می شوند.

14. نوریت اپتیک

عصب بینایی چشم و مغز شما را به هم متصل می کند. التهاب عصب بینایی نوریت اپتیک نامیده می شود. معمولاً ناشی از یک واکنش خود ایمنی یا ابتلا به مولتیپل اسکلروز است. دلایل دیگر بیماریهای خود ایمنی مانند لوپوس یا عفونت است. بیشتر اوقات، فقط یک چشم را تحت تأثیر قرار می دهد.

15. شریانی موقت

التهاب در شریانهای اطراف معابد شما را شریانی موقتی می نامند. علائم اصلی آن سردرد حیرت انگیز در پیشانی شماست، اما همچنین می تواند باعث تاری دید شما و در نهایت از بین رفتن شود.

16. یووئیت

یووا ناحیه ای در وسط چشم شما است که شامل عنبیه است. یک عفونت یا واکنش خود ایمنی می تواند باعث التهاب و درد شود که به آن یووئیت گفته می شود.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص چشم ما نوبت بگیرید.

Rate this post

یک دیدگاه

  1. با سلام، یه سوال داشتم، اینکه الان چند روزی هست دو تا چشمم وقتی به چیزی نزدیک مثلا به گوشی نگاه میکنم و بعدش به تلویزیون در چند متری نگاه میکنم تاری خفیفی میبینم! امکان داره علتش رو بگید یا حتما باید به چشم پزشک مراجعه کنم؟ ممنون

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید