علت ناباروری در مردان چیست؟

0
10,643
671700.jpeg alt_text
671700.jpeg caption

علت ناباروری مردان چیست؟

ناباروری در مردان به حالتی گفته می شود که علی رغم سلامت جنسی زن، حاملگی اتفاق نیفتد. ناباروری مردان به تنهایی حدود ۳۰ درصد از علل ناباروری را شامل می شود (یعنی زن کاملا سالم و مرد نابارور باشد) و بطور کل در ۵۰ درصد از نازایی ها ردپایی از ناباروری مردان دیده می شود. حدود ۲/۵ تا ۱۲ درصد از مردان (حداقل ۳۰ میلیون نفر) جهان نابارور هستند.

برای باروری لازم است تا اسپرم سالم و بالغ از مجاری اسپرم خارج شده و به واژن زن وارد گردد و با تخمک لقاح یابد. هر عاملی که در این مسیر مانع لقاح تخمک و اسپرم شود سبب ناباروری می شود.

علل ناباروری مردان به چند دسته کلی تقسیم می گردد:

۱. اختلالات اسپرم

از جمله موارد ناباروی مردان در اثر اختلالات اسپرم هستند. برخی از عوامل محیطی و شیوه زندگی می تواند سبب اختلالات اسپرم شود. مصرف الکل و سیگار کشیدن باعث کاهش تعداد اسپرم ها می شود. برخی بیماری ها مانند اختلالات کلیوی، اوریون و یا اختلالات کرومزونی و هورمونی هم بر شکل، حرکت و تعداد اسپرم ها اثر دارند. آسیب های مجاری تولید کننده اسپرم و انسداد این مجاری مانند عفونت ها و یا اختلالات مادرزادی نیز باعث کاهش تعداد اسپرم و حتی نبود اسپرم می شود. چهار نفر از هر ده مرد دارای اختلالات اسپرم هستند.

۲. واریکوسل

واریکوسل، برخلاف بیرون زدگی رگ های آلت، عروق متورم بیضه هستند. از هر ۱۰۰ مرد، ۱۶ نفر به واریکوسل مبتلا هستند. واریکوسل بعل کاهش خونرسانی به مجاری اسپرم ساز، تولید اسپرم را کاهش می دهد. از طرفی با افزایش دمای بیضه، باعث از بین رفتن اسپرم ها می شود.

۳. انزال برگشتی

در این حالت حین انزال، اسپرم مجدد به بالا بر می گردد و خارج نمی شود و اسپرم ها بجای خروج از آلت، وارد مثانه می شوند. علت این مشکل، اختلالات اعصاب و ماهیچه های مثانه است که باعث می شود نتواند بخوبی حین انزال منقبض شده و مانع برگشت اسپرم شوند. در این افراد اسپرموگرام نرمال است، اما اسپرم وارد واژن زن نمی شود. از علامت های انزال برگشتی، ادرار ابری شکل بعد از انزال، خروج مایع سفید بعد از ادرار و عدم خروج منی حین انزال است.

۴. ناباروری های ناشی از سیستم ایمنی

گاهی بدن مرد آنتی بادی هایی می ساز که به اسپرم های خود فرد حمله می کند. این آنتی بادی ها بیشتر در اثر آسیب ها، جراحی و یا عفونت ها ایجاد می شوند. در اثر این آنتی بادی ها، اسپرم ها بطور نرمال عملکرد نخواهند داشت و توانایی حرکت خود را از دست می دهند.

۵. انسداد مجاری اسپرم

گاهی اسپرم ها بعلت انسداد مجاری، بدام افتاده و نمی توانند حین انزال خارج شوند. این انسداد ممکن است در اثر جراحی، آسیب و یا عفونت ایجاد گردد.

۶. هورمون ها

هورمون های جنسی که توسط غده هیپوفیز ساخته می شوند به بیضه ها دستور می دهند تا اسپرم تولید کند. کاهش سطح این هورمون ها سبب کاهش تولید اسپرم می شود.

۷. کروموزوم ها

اسپرم ها نیمی از کرومزوم ها را به تخمک منتقل می کنند. هر عاملی که باعث تغییر در تعداد این کرومزومها و یا جهش در ژن های آن شود می تواند مانع باروری شود.

۸. داروها

برخی داروها تولید طبیعی اسپرم را کاهش می دهند. این داروها شامل داروهای ضد افسردگی، درمان سرطان ، ضد فشار خون و برخی از آنتی بیوتیک ها هستند.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا به صورت آنلاین از متخصصین ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید