علل ایجاد جرم گوش و درمان آن

0
8,332
182029.jpeg alt_text
182029.jpeg caption

گوش انسان به طور طبیعی ماده موم مانندی را تولید می کند. این ماده که با عنوان سرومن نیز شناخته می شود می تواند گوش را از ورود باکتری ها و عوامل خارجی محافظت کند. سرومن توسط غدد موجود در کانال گوش که نزدیک به بخش خارجی قرار دارند تشکیل می گردد. این ماده چرب بوده و به نوعی خاصیت چسبندگی دارد البته این بدین معنا نیست که این ماده برای خارج سازی نیاز به دستکاری دارد چرا که موم به تدریج خشک گردیده و به سمت بیرون گوش حرکت می کنند و به صورت خود به خودی خارج می گردد. البته تجمع بیش از حد جرم گوش می تواند به عوارضی منجر شود.

علائم ایجاد جرم گوش

همان طوری که گفته شد جرم گوش تشکیل یافته به تدریج خارج می گردد اما در برخی از افراد این جرم ها به راحتی قابلیت خروج را ندارند و فشرده می شوند. سرومن فشرده شده یا همان جرم گوش می تواند با علائمی همراه گردد که برخی از علائم معمول آن عبارتند از:

علل تشکیل جرم گوش

برخی افراد ممکن است در تمامی طول عمر خود دچار جرم گوش نشوند ولی سایر افراد شاید نیاز به چندین بار پاکسازی گوش داشته باشند. این افراد بنا به دلایلی از جمله باریک بودن کانال گوش، وجود مقادیر بیش از حد موهای گوش، سابقه خانوادگی و ژنتیک افراد، استفاده از سمعک و یا حتی کم کاری تیروئید بیشتر مستعد ابتلا به توده های جرم گوش می باشند.

عوارض تشکیل جرم گوش

جرم گوش در صورت درمان نشدن می تواند علائم و مشکلات آزار دهنده ای را برای افراد ایجاد نماید. یکی از شایع ترین عوارض کم شنوایی است. البته این شرایط معمولا بعد از رفتن به حمام یا استخر تشدید می یابد و سپس به حالت عادی بر می گردد، بنابراین حالتی موقتی است. باید به این نکته توجه داشت که اکثر افراد برای خارج سازی جرم گوش دست به اقداماتی مانند استفاده از گوش پاک کن، سنجاق و یا حتی ابزارآلاتی مانند کلید می زنند ولی استفاده از این تجهیزات به خودی خود می تواند آسیب بیشتری را به کانال گوش و یا حتی پرده گوش وارد آورد.

درمان جرم گوش

اغلب اوقات جرم های تشکیل شده به مرور زمان و با نرم شدن خارج می شوند ولی در مواقعی که این توده ها بتوانند باعث عوارضی مانند کاهش شنوایی گردند و حرکت نکنند، اقدامات درمانی نیاز می گردند. دو روش شستشو و مکش (ساکشن) معمولا برای خارج کردن جرم گوش استفاده می گردد. هر یک از این روش ها مزایا و معایب خاص به خود را دارد و هر یک برای طیف خاصی از افراد مورد استفاده قرار می گیرند. این که کدام افراد کاندید انجام کدام روش هستند جز مواردی است که معمولا توسط پزشک تشخیص داده می شود. در هر دو این روش ها معمولا قبل از شروع به انجام آن ها از فرد خواسته می شود تا از قطره های مخصوص به گوش برای نرم کردن جرم گوش استفاده نماید. در افرادی که پرده گوش سوراخ شده ای دارند منع مصرف این قطره ها وجود دارد بنابراین پزشک تصمیم گیرنده خواهد بود.

مطالعه کنید: خطرات استفاده از شمع گوش

  • شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا به صورت آنلاین از متخصص گوش و حلق ما نوبت بگیرید.
Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید