یکی از اختلالاتی که می تواند کیفیت خواب شبانه را بر هم بزند، بی خوابی است. مشکل بی خوابی در اکثریت مواقع بزرگسالان را درگیر می نماید و کودکان کمتر دچار چنین مشکلی می شوند که به دلیل دارا بودن مقادیر بالایی از هورمون رشد در بدن آن ها می باشد. البته در برخی از موارد خاص ممکن است کودکان نیز چنین شرایطی را تجربه نمایند.
دلایل بی خوابی
در مواردی مثل استرس امتحان يا شنيدن خبر بد ممكن است بىخوابى حاد رخ دهد كه معمولا بدون درمان بهبود مییابد. عادات بد خواب، بيماریهاى زمينهاى، تغيير در محيط زندگى و شغلهاى شيفتى از دلایل شايع بروز این مشکل هستند.
انواع بی خوابی
روانپزشکان معمولا بی خوابی را به سه دسته کلی طبقه بندی می کنند:
بی خوابی گذار، شامل بی خوابی هایی است که در طول مدت سه شبانه روز به طول می انجامند.
بی خوابی حاد، معمولا می توانند تا چند هفته ای فرد را درگیر نمایند.
بی خوابی مزمن، می توانند تا مدت های طولانی و حتی ماه ها و سال ها در زندگی شخص وجود داشته باشند.
علائم بی خوابی
به منظور این که بتوانید این مشکل را در خودتان شناسایی کنید، بهتر است با علائم بی خوابی بیشتر آشنا شوید تا در صورت وجود آن ها، بتوانید بهترین اقدامات درمانی را برای برطرف نمودن آن دریافت کنید. این علائم عبارتند از:
خواب کوتاه در طی شب
بیدار شدن چند باره در طول خواب شبانه
به سختی به خواب رفتن
احساس خواب آلودگی در طی روز
حساس شدن
کاهش تمرکز
درمان بی خوابی
پرهیز از مواردی مثل مصرف نوشیدنیهای کافئین دار، ورزش قبل از خواب و ماندن در تخت هنگامی که قصد خواب ندارید، میتوان این مشکلات را تا حدی برطرف کرد. ولی در صورت نياز حتما باید درمان رفتارى يا دارويى با داروهاى خواب آور تحت نظر پزشک آغاز شود.
چه زمان برای بی خوابی باید به پزشک مراجعه کرد؟
مشکلات خواب اگر دست کم سه شب در هفته به مدت حداقل سه ماه ادامه داشته باشد شخص دچار بى خوابى مزمن شده است و نياز به درمان دارد.همچنین اگر این اختلال باعث شود فرد در طى روز دچار خستگى، كمبود انرژى و افت عملكرد روزانه شود و بر روابط شخصيش تأثير منفى بگذارد حتما باید به پزشک مراجعه کند.
برای دریافت مشاوره می توانید همین حالا از سامانه نوبت دهی اینترنتی طبینجا از برترین پزشکان نوبت بگیرید.