عفونت دندان موجب چه بیماری هایی می شود؟

0
14,238
عفونت دندان

عفونت دندان

باکتری های موجود در دهان با مصرف مواد غذایی، و با کمک بزاق دهان و پلاک های دندانی، شروع به رشد می کنند. اگر این باکتری ها وارد دندانها شوند، باعث بروز عفونت های دندانی می شوند. در واقع، عدم رعایت بهداشت باعث تجمع باکتری ها در دهان، و بروز عفونت یا آبسه دندان می شود.

این عفونت به راحتی قابل درمان است، اما در صورتی که روند درمان آن آغاز نشود، ممکن است عفونت در سایر اندام ها پخش شده و باعث بروز عوارض و بیماری های دیگری شود. باید دقت نمود که درد دندان خراب شده متمایز از درد دندان عصبی است. دندان خراب شده می تواند با علائمی دیگری مانند عفونت در بدن همراه باشد.

گاهی هم ممکن است عفونت دندان در بدن پخش شده و باعث عفونت سیستمیک یا درگیری همزمان چند بافت یا اندام بدن شود. مواجه شدن با علائمی مانند درد در دهان و زبان، ورم کردن صورت، گردن و گونه ها، خارش یا سوزش روی پوست، تهوع و استفراغ، تب، سردرد شدید، افتادگی پلک ها، ضعیف شدن بینایی، تنگی نفس و احساس گیجی، می توانند نشان دهنده گسترش عفونت دندان به سایر اندام ها باشند.

چرک دندان می تواند باعث بروز عفونت در استخوان های اطراف، عفونی شدن عروق خونی داخل سینوس، عفونتی شدن پوست و چربی زیر آن، آبسه ی پشت دهان و سپسیس که نوعی واکنش شدید به عفونت خونی است شود.

بیماری های ناشی از عفونت دندان

در ادامه به معرفی بیماری های ناشی از عفونت دندان پرداخته شده است:

  • بیماری های قلبی-عروقی

عفونت دندان می تواند باعث درگیری لثه ها و ورود باکتری ها به خون شود. باکتری ها در خون باعث ایجاد پلاک، سخت شدن عروق و بروز آترواسکلروز می شوند که باعث اختلال در جریان خون و افزایش احتمال بروز حمله قلبی می شود. علاوه بر این، به دلیل تنگ شدن عروق، فرد دچار فشار خون بالا می شود و احتمال بروز سکته مغزی افزایش پیدا می کند. همچنین، در صورت آلوده شدن پوشش قلب، فرد دچار افزایش آندوکاردیت می شود که یک بیماری خطرناک است.

  • زوال عقل

با گسترش چرک دندان به لثه ها، موادی از لثه ها ترشح می شود که موجب از بین رفتن سلول های مغزی، ضعف حافظه و آلزایمر می شود. در صورتی که باکتری ها از طریق کانال عصبی وارد خون شوند، می توانند باعث بروز ژنژیویت و زوال عقل شوند.

  • عفونت های تنفسی

باکتری های موجود در لثه های متورم و دندانهای پوسیده، ممکن است وارد ریه ها و جریان خون شده، و احتمال ابتلا به عفونت های تنفسی، برونشیت حاد و COPD را افزایش دهند.

  • دیابت

چرک دندان و انتشار آن به لثه ها، باعث بالا رفتن سطح خون و افزایش احتمال ابتلا به دیابت می شود.

  • ناباروری

معمولاً قدرت باروری در افراد مبتلا به عفونت های دندانی کم تر از سایرین است و بین بهداشت دهان و دندان، و قدرت باروری افراد، رابطه نزدیکی وجود دارد.

عفونت دندان

پیشنهاد مطالعه: عفونت دندان در کودکان

  • سرطان

چرک دندان و لثه ها، باعث افزایش احتمال ابتلا به سرطان کلیه، پانکراس و خون می شود.

  • بیماری های کلیوی

انتشار چرک دندان به لثه ها، باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی و افزایش احتمال ابتلا به بیماری های کلیوی می شود.

  • آرتریت رو ماتویید

باکتری هایی که باعث التهاب لثه ها می شوند، می توانند باعث ایجاد التهاب در کل بدن شود. بر اساس تحقیقات صورت گرفته، عفونت های دندانی درمان نشده و سرایت آن به لثه ها، باعث افزایش 4 برابری احتمال ابتلا به آرتریت روماتویید می شود.

پیشگیری از عفونت دندان

با توجه به عوارض چرک دندان و بیماری های ناشی از عدم درمان این عفونت، بهتر است که هر چند وقت با مراجعه به دندانپزشکی، وضعیت دندان های خود را مورد بررسی قرار دهید و در صورت داشتن دندان پوسیده، برای درمان آن اقدام کنید. باید توجه داشت که دندانی سالم است که پاک، بدون درد و بدون حفره باشد، لثه های سالم صورتی هستند و مسواک زدن باعث خونریزی آن ها نمی شود.

عفونت دندان

با توجه به عوارض ناشی از عدم درمان چرک ، بهتر است با رعایت بهداشت دهان و دندان، مانع از بروز عفونت  و ابتلا به بیماری های بعدی شویم. یکی از بهترین راه ها برای جلوگیری از بروز عفونی  و بیماری های ناشی از آن، رعایت بهداشت دهان و دندان است. به این منظور رعایت نکات زیر کمک کننده است:

-شستشوی دندان ها و لثه ها، حداقل روزی دو بار

-اجتناب از مصرف سیگار و تنباکو

-استفاده از خمیردندان ها و دهان شویه های حاوی فلوراید

-محدود کردن مصرف نوشیدنی ها و غذاهای شیرین

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از پزشک متخصص ما مشاوره بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید