علت به وجود آمدن کیست سینه یا فیبروکیستیک چیست؟

0
4,259
کیست سینه

بیماری کیست سینه، که معمولاً سینه‌های فیبروکیستیک یا تغییر فیبروکیستیک نامیده می‌شود، یک وضعیت خوش‌خیم یا غیر سرطانی است که در آن سینه‌ها احساس برآمدگی می‌کنند. سینه های فیبروکیستیک مضر یا خطرناک نیستند، اما ممکن است برای برخی از زنان آزاردهنده یا ناراحت کننده باشند.

بیش از نیمی از زنان در مقطعی از زندگی خود به بیماری فیبروکیستیک سینه مبتلا می شوند. بسیاری از زنان مبتلا به سینه های فیبروکیستیک هیچ علائم مرتبطی نخواهند داشت.

اگرچه داشتن سینه های فیبروکیستیک خطرناک نیست، اما این وضعیت می تواند تشخیص سرطان سینه را چالش برانگیزتر کند.

علائم بیماری فیبروکیستیک پستان

کیست ها

کیست ها معمولاً گرد یا بیضی شکل و توده های متحرک هستند و می توانند در لمس حساس باشند. کیست‌ها ممکن است بزرگ‌تر و دردناک‌تر و قابل لمس تر هستند به ویژه درست قبل از پریود. ممکن است هر گونه درد یا حساسیت با چرخه قاعدگی شما تغییر یابد.
کیست ها از تجمع مایع در داخل غدد سینه شروع می شوند. آنها به صورت کیست‌های ریز و میکروسکوپی شروع می‌شوند که برای احساس کردن خیلی کوچک هستند. آنها تنها زمانی دیده می شوند که بافت پستان زیر میکروسکوپ بررسی شود. کیست های بزرگتر ماکروسیست نامیده می شوند. ماکروسیت ها به راحتی قابل لمس هستند و می توانند تا 1 یا 2 اینچ عرض داشته باشند. همانطور که کیست ها رشد می کنند، بافت سینه اطراف آنها می تواند کشیده شود و حساس یا دردناک باشد.

فیبروز

نواحی فیبروز ممکن است در لمس، به حالت پلاستیکی، سفت یا سخت احساس شوند.

اگر مبتلا به بیماری فیبروکیستیک سینه باشید، ممکن است علائم زیر را تجربه کنید:

  • ورم
  • حساسیت
  • درد
  • ضخیم شدن بافت
  • توده در یک یا هر دو سینه
  • سینه هایی که احساس پری، تورم یا سنگینی می کنند.
  • درد یا ناراحتی زیر بازو
  • توده های سینه که اندازه آنها با دوره قاعدگی تغییر می کند.
  • اندازه توده‌های سینه فیبروکیستیک در طول ماه دچار تغییراتی شده و معمولاً متحرک هستند. اما گاهی اوقات اگر بافت فیبری زیادی وجود داشته باشد، ممکن است توده ها در یک مکان ثابت تر شوند.

ممکن است تورم یا توده های بیشتری در یک سینه نسبت به دیگری داشته باشید. علائم شما احتمالاً درست قبل از پریود به دلیل تغییرات هورمونی بدتر می شود، اما ممکن است در طول ماه علائمی دیگری را نیز تجربه کنید.

درد یا ناراحتی در هر دو سینه که ممکن است با پریود شما بیاید و از بین برود، اما ممکن است در تمام ماه ادامه داشته باشد.

همچنین ممکن است در زیر بغل خود احساس درد کنید. برخی از زنان دارای ترشح سبز یا قهوه ای تیره از نوک سینه های خود هستند.

اگر مایع شفاف، قرمز یا خونی از نوک پستان شما خارج شد، فوراً به پزشک مراجعه کنید، زیرا ممکن است نشانه سرطان سینه باشد.

علت بیماری فیبروکیستیک پستان

بافت سینه شما در پاسخ به هورمون های ساخته شده توسط تخمدان ها تغییر می کند. اگر سینه های فیبروکیستیکی دارید، ممکن است تغییرات واضح تری در پاسخ به این هورمون ها داشته باشید. این می تواند منجر به تورم و توده های حساس یا دردناک سینه شود.

علائم معمولاً درست قبل یا در طول قاعدگی شما دیده می شود. ممکن است توده‌هایی در سینه‌ها ایجاد شود که ناشی از کیست و تورم لوبول‌های سینه، غدد تولیدکننده شیر باشد. همچنین ممکن است ضخیم شدن توده ای را در سینه خود احساس کنید که ناشی از رشد بیش از حد بافت فیبری است.

افراد در معرض ابتلای به بیماری کیست سینه

هر زنی ممکن است به بیماری فیبروکیستیک سینه مبتلا شود، اما این بیماری بیشتر در زنان بین 20 تا 50 سالگی رخ می دهد.
قرص های ضد بارداری ممکن است علائم شما را کاهش دهند و هورمون درمانی ممکن است آنها را افزایش دهد. علائم معمولاً پس از یائسگی بهبود می یابند یا برطرف می شوند.

بیماری فیبروکیستیک سینه و سرطان

بیماری فیبروکیستیک سینه خطر ابتلا به سرطان را افزایش نمی‌دهد، اما تغییرات در سینه‌ها می‌تواند تشخیص توده‌های سرطانی بالقوه در طول معاینه پستان و ماموگرافی را برای شما یا پزشکتان دشوارتر کند.

تحقیقات حاکی از این است که زنان بین 50 تا 74 سال هر دو سال یک بار ماموگرافی انجام دهند. موسسه ملی سرطان همچنین خاطرنشان می کند که خودآزمایی منظم پستان می تواند مفید باشد.
مهم است که با ظاهر و احساس طبیعی سینه های خود آشنا شوید تا متوجه شوید که چه زمانی تغییراتی وجود داشته یا چیزی درست به نظر نمی رسد.

تشخیص بیماری فیبروکیستیک پستان

پزشک شما می تواند بیماری فیبروکیستیک پستان را با انجام معاینه فیزیکی پستان تشخیص دهد.

پزشک شما همچنین ممکن است ماموگرافی، سونوگرافی یا MRI را برای مشاهده بهتر تغییرات در سینه‌ها تجویز کند. ماموگرافی دیجیتال ممکن است برای زنان مبتلا به سینه‌های فیبروکیستیک نیز توصیه شود، زیرا این فناوری امکان تصویربرداری دقیق‌تر از سینه را فراهم می‌کند.

در برخی موارد، سونوگرافی ممکن است به تشخیص بافت طبیعی سینه از ناهنجاری ها کمک کند. اگر پزشک شما نگران ظاهر کیست یا سایر یافته ها در سینه شما باشد، ممکن است برای بررسی سرطانی بودن آن بیوپسی را تجویز کند.

این بیوپسی معمولا با آسپیراسیون با سوزن ظریف انجام می شود. این یک روش جراحی برای برداشتن مایع یا بافت با استفاده از یک سوزن کوچک است. در برخی موارد، پزشک شما ممکن است بیوپسی با سوزن مرکزی را توصیه کند که مقدار کمی از بافت را برای بررسی برداشته است.

بیماری فیبروکیستیک پستان چگونه درمان می شود؟

اکثر زنان مبتلا به بیماری فیبروکیستیک پستان به درمان تهاجمی نیاز ندارند. درمان خانگی معمولاً برای تسکین درد و ناراحتی مرتبط کافی است.

مسکن‌های بدون نسخه مانند ایبوپروفن (ادویل) و استامینوفن (تیلنول) معمولاً می‌توانند به طور موثری هر گونه درد و ناراحتی را تسکین دهند. همچنین می‌توانید برای کاهش درد و حساسیت سینه‌ها از یک سوتین مناسب و حمایت‌کننده استفاده کنید.

برخی از زنان متوجه می شوند که استفاده از کمپرس گرم یا سرد علائم آنها را تسکین می دهد. سعی کنید یک پارچه گرم یا یخ پیچیده شده در یک پارچه را روی سینه های خود بمالید تا ببینید کدام یک برای شما بهتر عمل می کند.

تغییرات رژیم غذایی

برخی از افراد دریافته‌اند که محدود کردن مصرف کافئین، خوردن یک رژیم غذایی کم‌چرب یا مصرف مکمل‌های اسید چرب ضروری علائم بیماری فیبروکیستیک پستان را کاهش می‌دهد.
با این حال، هیچ مطالعه تصادفی‌سازی و کنترل‌شده‌ای وجود ندارد که نشان دهد این یا هر تغییر رژیم غذایی در تسکین علائم مؤثر است.

چه زمانی باید به دکتر مراجعه کنیم؟

در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر با پزشک خود تماس بگیرید. این علائم ممکن است نشانه های سرطان سینه باشند:

  • توده های جدید یا غیرعادی در سینه های شما
  • قرمزی یا جمع شدن پوست روی سینه شما
  • ترشح از نوک پستان، به خصوص اگر شفاف، قرمز یا خونی باشد
  • فرورفتگی یا صاف شدن نوک سینه شما

منبع

چنانچه در سینه های خود علائم خاصی را احساس می کنید، می توانید با متخصصین زنان و زایمان طبینجا در این باره مشورت نمایید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید