جوش روی باسن ، علل و روش های خلاصی آن

1
80,699
469815.jpeg alt_text
469815.jpeg caption

تقریبا هر کسی ممکن است دچار عارضه جوش روی باسن شود. سن و جنسیت بر روی این مسئله تاثیر گذار نیستند و احتمال بروز آن در همه یکسان است. ممکن است تنها یک یا دو جوش بزرگ در ناحیه نشیمنگاه وجود داشته باشد و یا سرتاسر آن دچار ناهمواری و قرمزی گردد. دانستن علت جوش روی باسن می تواند در برطرف نمودن سریعتر آنها موثر واقع شود. در این پست از طبینجا شما را با این علل بیشتر آشنا می کنیم.

علل جوش روی باسن

علل زیادی برای بروز جوش روی باسن وجود دارد. از طرفی برخی از این جوش ها ممکن است با خارش زیادی همراه باشند و برخی دیگر تنها ضایعات آسیب دیده را نشان دهند. دلایل آن عبارتند از:

 

منافذ مسدود شده

جوش روی باسن می توانند در نتیجه مسدود شدن منافذ ایجاد شوند. بله، ناحیه لگن شما نیز دارای منافذ پوستی است و می توانند دقیقاً مانند منافذ پوست در هر جای دیگر بدن مسدود شوند. افرادی که در مناطق دیگر آکنه دارند غالباً با گستردگی بیشتری از آن مواجهند. آکنه ولگاریس یا همان جوش های پوستی، گاهی اوقات می توانند از سینه، شانه ها و پشت به باسن منتشر شوند.

برای آکنه های گسترده، مراجعه به یک متخصص پوست ممکن است ایده عاقلانه ای باشد. درمان آکنه بدن ممکن است دشوار باشد ولی به بهترین وجه به درمان های تجویز شده آکنه پاسخ می دهد.

 

علل غیر آکنه ای

در حقیقت، اکثریت قریب به اتفاق جوش روی باسن اصلاً آکنه نیستند. در حالی که ما تمایل داریم که هر برجستگی قرمز روی پوست را آکنه بنامیم.

 

فولیکولیت

شایعترین علت ایجاد جوشهای قرمز و ملتهب در قسمت پشتی شما، فولیکولیت است. در اصطلاح بسیار ساده همان فولیکول موی ملتهب. شما تقریباً در تمام مناطق پوست خود، از جمله باسن، تار مو دارید. وقتی یک فولیکول مو تحریک می شود، قرمز و متورم می گردد. این برجستگی ها می توانند یک سر سفید داشته باشند و بیشتر شبیه جوش های آکنه ای به نظر برسند. این برجستگی ها گاهی دردناک یا خارش دار هستند، اما نه همیشه. بنابراین احتمال بروز فولیکولیت در هر نقطه ای از بدن وجود دارد و تنها به باسن محدود نمی شود. متخصصان پوست می گویند که جوش روی باسن شیوع بالایی دارد که یکی از دلایل آن به انتخاب لباس بر می گردد. اصطحکاک ناشی از لباس های تنگ می تواند برای تحریک فولیکول های مو کافی باشد.

اگر شلوار یوگا یا شلوارک های چسبان، شلوار جین تنگ و شلوارهای باریک جزو پوشاک روزانه شماست، ممکن است ناخودآگاه در ایجاد جوش باسن شما دست داشته باشد.

یکی دیگر از محرک های فولیکول مو، تعریق است. حتی اگر تعریق زیادی ندارید، پوشیدن لباس زیر از مواد غیر قابل تنفس، مانند نایلون یا پلی استر، می تواند رطوبت پوست شما را حفظ کند که باز هم می تواند فولیکول های مو را تحریک کند.

فولیکولیت همچنین می تواند در صورت آلوده شدن فولیکول مو به باکتری ها مانند استاف یا سودوموناس ایجاد شود. یک نوع خاص از فولیکولیت، به نام فولیکولیت وان آب گرم، در اثر استفاده از یک وان آب گرم یا استخر نامناسب اتفاق می افتد.

 

پیلاریس کراتوز

به جای لکه های قرمز و ملتهب، اگر برآمدگی های ریز و درشتی بر روی باسن تان داشته باشید به احتمال زیاد مبتلا به پیلاریس کراتوز هستید. کراتوز پیلاریس یک بیماری پوستی بسیار شایع است و باعث ایجاد برجستگی های کوچکی به رنگ پوست یا قرمز در سطح پوست می شود. این ضایعات ممکن است بیشتر شبیه جوش های ریز یا حتی جوش های وسیع به نظر برسند. شما ممکن است واقعاً متوجه آنها نشوید مگر اینکه دست خود را از روی پوست خود عبور دهید.

این برجستگی ها وقتی ایجاد می شود که کراتین در اطراف دهانه منافذ تجمع یابد. کراتین پروتئینی است که یک لایه محافظ روی سطح پوست ایجاد می کند. به دلایل ناشناخته، کراتین جمع شده و یک لایه سخت ایجاد می کند و باعث ایجاد ناهمواری می شود.

ممکن است شما در تمام زندگی خود این وضعیت را داشته باشید و هرگز ندانید که این برجستگی ها چه نامی دارند. کراتوز پیلاریس معمولاً علت جوش روی ران پا ، باسن، پشت بازوها است. کودکان نیز اغلب آن را روی گونه های خود البته بدون برجستگی های درشت دارند.

هیچ دلیل خاصی برای کراتوز پیلاریس وجود ندارد. غالباً در دوران کودکی و نوجوانی در بدترین حالت خود قرار دارد و با گذشت زمان کمرنگ می شود. اینحالت اگرچه آزار دهنده است، اما خبر خوب کراتوز پیلاریس کاملاً بی خطر است.

 

کورک (آبسه های پوست)

اگر جوش های سفت و بزرگ روی باسن خود دارید که دردناک هستند (یا دسته ای از جوش های بزرگ و سفت)، ممکن است به کورک مبتلا شده باشید. کورک، که به آن آبسه های پوستی نیز گفته می شود، هنگامی که یک عفونت در ریشه مو جوانه می زند، ایجاد می شود. باکتری های استاف متداول ترین عامل ایجاد جوش هستند. اما باکتری های دیگر مانند استرپتوکوک یا سودومونا نیز می توانند مقصر باشند. در موارد نادر، عفونت های قارچی نیز باعث کورک می شوند. کورک بصورت کوچک شروع شده، اما به سرعت تبدیل به لکه های بزرگی می شوند. کورک ممکن است در هر نقطه از بدن و اغلب در باسن اتفاق بیفتد.

 

درمان جوش روی باسن

مراحلی وجود دارد که می توانید برای از بین بردن جوش روی باسن، صرف نظر از علت آن، انجام دهید.

 

بنزوئیل پراکسید

حتی اگر جوش روی باسن ، آکنه ای نیستند، شما هنوز هم می توانید آنها را با محصولات ضد آکنه بدون نسخه درمان کنید. شستشوی بدن یا صابون بنزوئیل پراکسید بهترین گزینه است. بنزوئیل پراکسید برای برجستگی های ملتهب (فولیکولیت) بهترین عملکرد را دارد. هر بار که دوش می گیرید به آرامی تمام مناطق آسیب دیده را صابونی کنید.

کرم های لایه بردار پوست

جلوگیری از مسدود شدن فولیکول های پوست به صاف و لطیف ماندن آن کمک می کنند. برای انجام این کار، لایه برداری منظم روش کلیدی است. کرم های لایه بردار ضمن مرطوب نگه داشتن پوست به سرعت در گردش سلول کمک می کنند و به خصوص برای کراتوز پیلاریس بسیار مفید هستند. می توانید از کرمهای حاوی اسید گلیکولیک، اسید لاکتیک یا اسید سالیسیلیک استفاده کنید. کرم های حاوی ترتینوئین در موارد شدیدتر قابل استفاده هستند.

آنتی بیوتیک های موضعی یا خوراکی

در موارد شدید عفونت، ممکن است به آنتی بیوتیک موضعی یا آنتی بیوتیک خوراکی نیاز باشد. اگر لکه های شما بسیار قرمز، متورم و دردناک است و درمان خانگی کمکی نمی کند، مراجعه به پزشک توصیه می شود.

تخلیه کردن

غالباً با درمان خانگی خوب می توانید جای جوش را التیام دهید. کمپرس گرم می تواند به تخلیه خوب آنها کمک کند تا، احساس بهتری تجربه کنید و همچنین آنها را در مسیر بهبود قرار دهد.

اما اگر جوش روی باسن شما بعد از گذشت حدود یک هفته بهتر نشده است، به پزشک مراجعه کنید. ممکن است گزینه درمانی دیگری برای جوش شما تجویز شود. تحت هیچ شرایطی سعی نکنید خودتان جوش را بترکانید.

 

منبع

  • شما می توانید از طریق سامانه آنلاین طبینجا از متخصصین پوست ما نوبت بگیرید.
Rate this post

یک دیدگاه

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید